A magasság miért előny szelekciós szempontból?
A Hollandoknál kimutatták, hogy az elmúlt 100 évben a magas férfiak több utódot nemzettek mint az alacsonyabb férfiak, így mondhatni kiszelektálták az alacsonyakat és a hollandok jelenleg a legmagasabb nép a Föld nevű bolygón.
Csak elgondolkodtam, hogy ez miért van így, miért lenne evolúciós előnye a magasságnak. Vagy ez is inkább a páva effektus amikor a szexuális szelekció díszes ám nem túl hasznos tulajdonságra van ráállva.
Analóg módon vizsgálható szerintem a lapátáll. Nem bizonyított semmilyen genetikailag jobb minőség emögött, a szelekció mégis rá van állva.
11
De több erőforrásra is lesz szükséged ezért egy éhínséget nem élsz túl. Vagy ha hirtelen felmelegedik az éghajlat stb. Sok hátránya van. Sok esetben a kis vékonyak a nyerők.
De a nő nem úgy gondolkodik, hogy milyen az energiafogyasztása a férfinak, hanem tudat alatt összekapcsolja a testméretet az erővel, amivel meg tudja védeni a családját. Vagy legalább is az őskorban, amikor a nyers erő számított, meg tudta.
Ugyanígy a férfiak meg a nagy mellekre buknak, mert az meg azt jelentette, hogy jobban tudja táplálni az utódokat...
13
Igen, mert primitívek…
"Igen, mert primitívek…"
Miért lennének azok?
"miért lenne evolúciós előnye a magasságnak"
Kérdező, összemosod a dolgokat. A magas férfiakat NEM az evolúció szelektálta, hanem a NŐK.
Ha megszemélyesíteném, akkor az evolúció úgy szelektál, hogy küld egy pestisjárványt, és egy részét a népességnek kiszelektálja. Oszt ha a BigDatából minden adatot néznénk, lehet azok maradnak életben akik spárgát és áfonyát is fogyasztanak rendszeresen.
18
“
A Hollandoknál kimutatták, hogy az elmúlt 100 évben a magas férfiak több utódot nemzettek mint az alacsonyabb férfiak”
Igen, a hollandos példámmal pont a szexuális szelekcióra utaltam, hiszen Hollandiában az a tény, hogy a magasabb férfiak több gyereket nemzettek annak a következménye, hogy a nők őket választották utódnemzésre (ugye kényszerítésről nem lehet szó hiszen a hollandoknál már több mint 100 éve szabad párválasztás van). És előtte még mi magyarok is magasabb népnek számítottunk mint ők.
Ugyanakkor a pávák esetéhez hasonlítottam ezt, ahol ugye a tollazat szerint megy a szexuális szelekció, ezzel szemben az embernél meg a magasság szerint, de más díszítőelemek szerint is mint az állkapocs formája vagy szem formája.
"ezzel szemben az embernél meg a magasság szerint"
Ezt próbáltad már elmagyarázni a pigmeusoknak is? Lehet, hogy ők nem tudnak erről a nagy okosságról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!