Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért hisznek sokan abban,...

Miért hisznek sokan abban, hogy a holdraszállás nem volt igaz, amikor tele van a net a holdraszállást igazoló bizonyítékokkal, érvekkel?

Figyelt kérdés

Például néhány holdraszállást igazoló cikk vagy videó:

[link]

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=zt2wzKpJ_b8

https://www.youtube.com/watch?v=afbSsMTbaEU

https://www.youtube.com/watch?v=TG4RYzTwvDY

De például itt egy érv cáfolata:

"Az állítólag a Hold felszínén készült fotók egyikén sem láthatóak csillagok, noha egy légkör nélküli égitest „egén” a földi állapothoz képest tízszer-húszszor fényesebbeknek és sűrűbbeknek kellene lenniük"

"Azért nem látható egyetlen csillag sem, mert az expozíciós idő túl rövid volt."

máj. 6. 01:09
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
#9: én is néztem, hogy a #5 mire válaszolt és hova tűnt ez a válasz. Én ugyebár nem tudok válaszokat törölni, de hogy a moderátorok miért törölték arról fogalmam sincs. Talán itt is az van, mint facebookon, hogy valami algoritmus törölget kulcsszavak alapján? Nem tudom.
máj. 6. 19:55
 12/32 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha úgy gondolod, hogy a törölt kommentnek helye van itt, akkor igazán magadra ismerhetnél. Azon túl, hogy provokatív volt és téveszméket terjesztett az illető, még akkor is offtopik lett volna a válasza, ha megalapozott dolgokat ír le. A kérdés nem a Holdraszállásról szólt.
máj. 6. 20:19
 13/32 Tatyó ***** válasza:
Szerintem a kételkedés légmérvadóbb oka talán az, hogy manapság is elég sok sikertelen küldetéseket láttunk ebben az irányban.Sokan írták már ezt, és cáfolták is, tudom. De akkoriban kilobit per köbméter volt a memória is, stb
máj. 6. 20:32
 14/32 anonim ***** válasza:
69-ben volt. Sopron mellett táborban voltunk. Egyenesben közvetítették a rádióban is a tudósítást.
máj. 6. 20:56
 15/32 A kérdező kommentje:
#12: nem gondolok erről semmit, csak leírtam, hogy nem én töröltem vagy töröltettem.
máj. 6. 21:44
 16/32 anonim ***** válasza:
0%
Cia segítségével forgatták le a holdraszállás képeit videóit.
máj. 7. 00:48
 17/32 A kérdező kommentje:
máj. 7. 13:18
 18/32 Tatyó ***** válasza:
máj. 7. 14:08
 19/32 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
17%

Válasszuk kétfelé a kérdést.

Az egyik fele, hogy egyesek elhiszik a holdraszállást, mások meg nem .

A másik, hogy a kérdezőt bántja, hogy vannak olyanok, akik nem hiszik el.

Ide illik Besenyő Pista bácsi örökbecsű mondása a véleményekről:

" Kétféle vélemény van: Az egyik az enyém, a másik a helytelen "

Mit lehet ilyenkor tenni ?

máj. 8. 07:56
 20/32 sadam87 ***** válasza:
85%

1. Például előállhatnál olyan érvekkel, amelyek meggyőzőek. Ahogy a korábbi (azóta törölt) válaszodra adott 5. hozzászólásomban írt reakcióimból látható, az ott írt érveid nagyon nem voltak azok.

(Emellett nem is támasztották alá az állításodat. Az, hogy a Hold súlypontja (ami gondolom tömegközéppont akar lenni) nem esik egybe a geometriai középpontjával, vagy az, hogy a túl oldaláról ne készültek volna éles képek (egyébként de) hogyan cáfolná azt, hogy megtörténtek volna a holdraszállások?)

2. A 19. válaszodban úgy teszel, mintha a te véleményed állna szemben az övével. Csak azt hagyod figyelmen kívül, hogy az ő véleménye megegyezik a tudományos konszenzuséval. Természetesen azt is meg lehet kérdőjelezni (a tudomány sem tévedhetetlen), de azon azért ne csodálkozz, ha ekkor elég erős bizonyítékokat várnak el tőled az állításod alátámasztására. (Nem középiskolai tudással vagy 1 perc internetes kereséssel cáfolhatóakat, mint amiket a törölt válaszodban írtál.)

máj. 8. 13:12
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!