Ember - a legcsodálatosabb faj a világon?
Én azt jelöltem, hogy "igen". De ez az én szubjektív véleményem, és azt is megértem ha más, más szempontok alapján "nem"-et válaszol.
Úgy voltam vele, hogy mivel vannak olyan eredmények, áttörések, vívmányok, amik egészen elképesztően csodálatosak, ezért mint faj, azok vagyunk. Hisz csodálatos dolgokra vagyunk képesek.
- Gyógyítunk olyasmit, amit szabad szemmel nem is látunk.
- Az elektromágnesesség segítségével felgyorsítunk és ütköztetünk olyan elemi részecskéket, amik jóformán még mikroszkóp alatt sem látszódnak.
- Felfoghatatlanul összetett műszereket lövünk fel a világűrbe.
- Le tudunk menni 10+ km mélyre a víz alá.
- De ugyanígy ott vagyunk 10+ km-el a felszín felett is.
És még egész nap lehetne sorolni.
Az ember az egyetlen élőlény ezen a bolygón, amelyik gondoskodik a sérült társáról. Az állatok még a kölykeiket is kilökik a fészekből, ha nem életképesek.
Kell ennél több?
Egy dakota közmondás szerint "de gustibus non est disputandum".
Beszéltem, uff!
1. Csakis az emberi faj volt képes volt túljutni a földi bioszférán az általa létrehozott kulturális vívmányok segítségével. Már a Holdon is otthagyta a lábnyomát, az általa alkotott űrszondák pedig már a Naprendszer határán vannak.
2. Az emberi faj hamarosan nemcsak önmaga testi korlátait, hanem a szellemi képességeit messzemenően meg fogja haladni az infoszféra és a mesterséges intelligencia megteremtésével!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!