Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Fermi azt bizonyította, hogy...

Fermi azt bizonyította, hogy a földönkívülieknek itt kell lenniük, csak direkt nem lépnek kapcsolatban velünk, csupán megfigyelnek?

Figyelt kérdés

Nyilván a Fermi paradoxonra gondolok most miszerint annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy kialakultak máshol is intelligens lények és annak a valószínűsége is igen nagy, hogy minket jóval meghaladó tudásra és technikára tettek szert annálfogva, hogy a mi galaxisunk nagyon fiatal galaxisnak számít tehát versenyhátrányban vagyunk.

Ezt a paradoxont csupán az Állatkert hipotézissel tudták feloldani.

márc. 5. 15:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Azért nagyon nem mindegy, hogy egy légkör kén - vagy pedig kénsavból van.
márc. 6. 08:31
 22/27 anonim ***** válasza:
#21 Random példaként mondtam, hogy kén. Mondhattam volna bármi mást is, nem azon van a hangsúly.
márc. 6. 10:53
 23/27 anonim ***** válasza:
Akkor még mindig nem érted: ha valahol ELEMI ként, oxigént, fluort találunk - AZ érdekes. A kénsav, CO2, stb. nem érdekes, az mindenhol van.
márc. 6. 11:34
 24/27 anonim ***** válasza:
#23 Én értem, de ez egy másik téma. Nem ez volt a mondandóm lényege.
márc. 6. 11:36
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

A Fermi-paradoxon szerintem nem igazán ellentmondás, mivel csak a világegyetem korából és méreteiből von le következtetést, figyelmen kívül hagyva a biológiát.

Univerzumunk valóban hatalmas és öreg, és ezek alapján valóban tele kellene lennie élettel. Azonban fogalmunk sincs, hogy

- még ha a feltételek adottak is, mekkora eséllyel jelenik meg az élet.

- még ha az élet létre is jött, mekkora eséllyel jelenik meg az intelligencia.

- még ha egy gondolkodó faj meg is jelenik, mekkora a valószínűsége, hogy fejlett, technikai civilizációt hozzon létre, amelyik képes az űrutazásra.

- mennyi egy ilyen faj várható élettartama, mielőtt elpusztítaná saját magát.

Valamint azt sem tudjuk, hogy a csillagközi utazás megvalósítható, vagy örökre fantázia marad.

márc. 7. 13:29
 26/27 A kérdező kommentje:

25

Persze. Nagyon sok mindent nem tudunk ezért nem is kellene hiányos tudással alaptalan feltételezésekbe bonyolódnunk. Nyitva kell hagyni a témát amíg több adatot nem gyűjtünk be az Univerzumról, élet természetéről.

márc. 7. 13:46
 27/27 anonim ***** válasza:

Az elemi kén önmagában nem az élet bizonyítéka, mivel teljesen szervetlen folyamatokban is keletkezik:

2 H2S + SO2 = 2 H2O + 3 S

Például vulkáni gőzökben zajlik a reakció, a Földön ezzel magyarázzák a kéntelepek jelenlétét.

Az oxigén és fluor valóban érdekes, elég reakcióképes gázok, vagyis valahonnan állandó utánpótlás kell. Főleg a fluornak, mert az már majdnem sötétben is képes reakcióba lépni, annyira gyengék a kötések.

márc. 7. 19:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!