Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha ilyen mértékben melegszik...

Ha ilyen mértékben melegszik a bolygó, akkor meddig lehetséges emberi életet élni rajta?

Figyelt kérdés
Akik most terveznek gyereket, mernek? Most hallottam a hírekben, hogy a klímavaltozas legrosszabb variációja látszik megvalosulni.
márc. 2. 18:23
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
57%

A Közel-Keleten már most is vannak olyan területek, melyek az emberi életre gyakorlatilag alkalmatlanok.

Továbbá azt kellene megérteni, hogy nem a klímaváltozás a probléma, tudniillik, a klímaváltozás az csak az ipari civilizáció miatti környezeti terhelés (szennyezés) következménye. Nem a klímaváltozással van problémánk, hanem a szennyezéssel. Én mindenki ugye a CO2-vel riogat. Na itt is van egy rossz hírem, ahhoz, hogy közérthetően tudjuk kommunikálni (azaz megértse a politikus, meg megértse Piroska néni is a sarki boltból) a szennyezést át szoktuk számolni CO2 egyenértékre -holott a CO2 még a felét sem teszi ki a klímaváltozásért felelős okoknak- de így egyszerűbb vele számolni. Persze ebből meg az jön le mindenkinek, hogy elég a CO2-vel csinálni valamit, holott a probléma ennél sokkal bonyolultabb. Ráadásul a CO2-vel sem csináltunk semmit, minden előrejelzést és klímacélt messze meghaladva tovább nőtt a mennyisége (ami mondjuk nem csoda, hiszen még mindig 82%-ban fosszilis energiahordozókból állítjuk elő energiaszükségletünket, ami ráadásul évről évre exponenciálisan nő).

Tehát a helyzet az, hogy van egy teljesen elfuserált alternatív valóságunk (a CO2 a probléma), abban próbálunk megoldást találni, de még az sem megy, ugyanakkor a valóság éppen szembe jön és egy akkora sallert fog lekeverni, hogy a fal adja a másikat.

Baromira megértem azokat, akik nem akarnak gyereket erre a világra szülni...

márc. 3. 23:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!