Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tényleg ennyire sok ostoba...

Tényleg ennyire sok ostoba ember van, vagy csak ők a "hangosabbak"?

Figyelt kérdés

Görgetem a Facebookot, elém került egy holdraszállós cikk. Mondom megnézem a kommenteket. 99 százalékuk nem hiszi el, stúdióban vették fel, kamu, stb stb. Eszméletlen! És meg vannak róla győződve, hogy ők jobban tudják, ők mindentudók, és szerintünk aki a tudósoknak, csillagászoknak hisz, azok a buták.

Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.

Szóval tényleg ilyen sok buta ember van, vagy egyszerűen az értelmesebb nem kommentel?

2024. febr. 27. 07:58
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Itt van néhány példa, amiről írtam. Baromi elkeserítő. Csak egy kis töredéke a kommentszekciónak:

Kijött a Holdra szállás második rész.

Az életben ez a legfontosabb!

Remélem minden macskát elzártak a studióban és a takarítónő sem fog váratlanul benyitni!😉

Agymosás 😂😂😂

Hülye gyerekek, a földre sem vagytok képesek leszállni,nem hogy a holdra☝️

Hollywoodban.

Melyik stúdióban?

Nanu nanu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Újabb? Miért? Már volt egy?😛😁

2024. febr. 27. 10:04
 12/15 A kérdező kommentje:

Kb a feléig megnéztem már a videót, nagyon érdekes akikről beszél, viszont mondott egy dolgot, amivel nagyon nem értek egyet, persze én nem vagyok otthon a témában, de valahogy nagyon nehezen hiszem el, hogy ez így van.

Azt mondta, az intelligens emberek körében kevesebben szenvednek mentális/lelki betegségektől, pl. depressziótól.

Ezt nagyon nehezen hiszem el. Egy butább ember könnyebben lenne depressziós? Képtelenség, hiszen egy intelligens ember többet "agyal", többet aggódik, többet gondolkozik akár olyan dolgokon, amiktől szrul tudja érezni magát.

Te hogy látod ezt a dolgot? Szerinted ebben igaza volt?

2024. febr. 27. 11:39
 13/15 anonim ***** válasza:
79%
Sok az ostobaság, de valamit szögezzünk le: kognitív képességeket tekintve többnyire teljesen átlagos (sőt néha átlag feletti) emberekről van szó. Ezek az embereknek nem az agysetjeik hiányosak, hanem ilyen közegben szocializálódtak. Véletlenszerűségről, valószínűségekről, természeti törvényekről senki nem beszélt nekik (vagy legfeljebb csak a kutyát sem érdeklő kiégett alkesz tanár), a társadalmi rendszerek működéséről is hiányosak vagy tévesek az alapismereteik. Ők azt látták, hogy körülöttük rengetegen magyarázzák természetfeletti erőkkel vagy emberi háttérhatalmak összeesküvésével az életük és a világ különféle történéseit. És hát az ily módon berögzült nézetek és attitűdök átértékeléséhez igencsak fejlett készségek kellenek a kritikus gondokodás, tájékozódás, tanulás, információkeresés- és rendszerezés terén, ezt még egy fejlett oktatás is nehezen adja meg.
2024. febr. 27. 11:48
 14/15 anonim válasza:
0%
Tényleg ennyi van. Nézz már körül itt is.
2024. febr. 27. 12:33
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ember olyan élőlény, amelyik tudja, hogy egyszer majd nem lesz. Ez persze “sz.rul esik neki”, és hajlamos kibúvót keresni, azaz örökké akar élni. Korábban a vallások kínálták ezt, de az utóbbi 2 évszázad alaposan diszkreditálta az egyházakat és a vallásos tanokat. De az embernek szüksége van arra, hogy valamiben higgyen, ami biztonságot ad számára ebben a bonyolult, “kaotikus” világban. Így lettek népszerűek a különféle keleti bölcsességek, mindenféle miszticizmus, asztaltáncoltatás, a polgári szalonokban tartott szeánszok, de mai világunkban az életmód őrület, meg különféle boldogító diéták is ide tartoznak. A konteók sem mások, mint a többi valláspótszer. Hiszen aki jobban tudja, mint a többiek, aki jólértesült, az azt is érezheti, hogy valamiképpen nagyobb biztonságban van ebben az ellenséges világban.
2024. febr. 29. 11:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!