Tényleg ennyire sok ostoba ember van, vagy csak ők a "hangosabbak"?
Görgetem a Facebookot, elém került egy holdraszállós cikk. Mondom megnézem a kommenteket. 99 százalékuk nem hiszi el, stúdióban vették fel, kamu, stb stb. Eszméletlen! És meg vannak róla győződve, hogy ők jobban tudják, ők mindentudók, és szerintünk aki a tudósoknak, csillagászoknak hisz, azok a buták.
Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.
Szóval tényleg ilyen sok buta ember van, vagy egyszerűen az értelmesebb nem kommentel?
1. Rengeteg ostoba ember van.
2. A legtöbb akkor érzi magát okosnak, ha "csak-azért-se" hiszi el a valóságot, mert az túl nyilvánvaló.
3. Az egyetlen értelmes megoldás, hogy nem veszed öket figyelembe, márcsak azért se, mert úgysem vitaképesek, az "interneten olvastam" a legföbb érvük.
Jaa dehogy, nem vitázom velük, én csak olvasom.
Uh, sajnálom. Nehéz lehet. De pont ezzel a holdraszállós témával kapcsolatban is meg van a véleménye?
Ezzel IS meg minden egyébbel IS, ami szembemegy a valósággal, a lényeg, hogy ö "ellenkezik" minden hivatalos véleménnyel.
De idöközben elég jól belejöttem, hogy lehet terelni a beszélgetéseket, ha meg nem megy, akkor arrébb megyek, hogy ne tudja folytatni.
Ha nagyon belelendül, marad a WC :)
Ez tényleg egy valós probléma. És elég sok oka lehet. Ami még szörnyűbb, hogy ez egy általános jelenség. A Holdraszállás nyilvánvaló tényének tagadása és büszkén felvállalása csak egy a sok ilyen közül: pl.: horoszkóp, keleti gyógyászat, ufók, gyakorlatilag az összes buta konteo és ezoterikus marhaság ide tartozik.
A lehetséges okai a (nem csak holdraszállástagadó, hanem bármilyen konteós) kommenteknek:
- szeretik (szeretnék) kiválasztottnak érezni magukat, akik egy különleges tudás birtokában vannak
- Lexikális tudás hiánya
- komplex és absztrakt gondolkodás hiánya (nem képesek a kauzális összefüggéseket logikusan rendszerbe foglalni)
- trollkodás (direkt vagy poénból)
- Figyelemhiány miatt feltűnési viszketegség
- Vallási, ideológiai meggyőződés miatti provokáció, esetleg térítési szándék
- az adott régió gyenge oktatási színvonala
- stb...
És természetesen vannak átfedések is közöttük.
Sok buta ember van.
A Friderikusz podcast-ban az intelligenciát kutató szakember azt mondta, hogy az evolúció éppen az intelligencia ellen dolgozik, mivel az alacsony intelligenciával rendelkező emberek több gyereket vállalnak, ezáltal az emberiség IQ-ja csökken
Adás itt: [link]
Teljesen logikus.
Aki buta, nem gondolja át, nem foglalkozik vele, hogy mégis hány gyereket képes normálisan felnevelni. Csak szimplán szaporodik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!