Mi magyarok Európa mélynövésűinek számítunk?
Bárhová utazok mindenhol óriásokat látok. Talán kivétel a mediterrán országok ahol csak picivel magasabbak, vagy lehet hogy ugyanolyan magasak.
Ekkora hatása lenne annak 2-3 % ázsiai génnek?
Amit még megfigyeltem, hogy a magyar sportolók sokkal sérülékenyebbek mint másak. Ez mitől lehet?
A mélynövésű jelzőt erősnek találom, inkább amolyan középmezőny.
A holland férfiak a legmagasabbak, náluk 182cm az átlagmagasság, míg nálunk 177cm. Azért 5 centi nem tekinthető szerintem túl soknak.
A hollandok után a lettek, a szerbek és a norvégok jönnek. Az északi népek általában magasabbak, a szerbeknél pedig dél-szláv háború miatt hiányzik néhány generáció, nagyon fiatal a lakosság, az idősebb (egyben alacsonyabb) lakosság jórésze kihalt.
A mediterrán vidékén pedig alacsonyabbak nálunk néhány centivel.
Ez a magyar sportolók sérülékenyebb dolog inkább amiatt van, mert a magyarokról hallasz, a külföldiekről kevésbé. Ebben szerintem nincs különbség az országok között.
Ebben a cikkben leírják, hogy változott a magasság. A XIX. század végén a magyarok voltak az egyik legmagasabbak Európában. A britek, a franciák és a mediterránban élők most is alacsonyabbak.
11
Dinari hegyseg kozt elok a legmagasabbak, nem a hollandok, de egyebkent skandinavok is, nemet is kb atlag magassag 180. Most par centi nem annyira szamit meg atlagban sem.
Nincs olyan ország, hogy Dinári-hegység. :) Ennyi erővel biztos van olyan holland kistelepülés, ahol csak magasak élnek, és akkor kinevezhetnénk azokat Európa legmagasabbjainak.
Amúgy nem értem ez miben befolyásol bármit is. :) A fejlett országokban az egészségügy, a táplálkozás valamint a vízben lévő sok hormon miatt nőnek magasabbra az emberek. Ha a busmanoknál lett volna olyan civilizáció, ami Európában volt, akkor ők is magasak lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!