Mi magyarok Európa mélynövésűinek számítunk?
Bárhová utazok mindenhol óriásokat látok. Talán kivétel a mediterrán országok ahol csak picivel magasabbak, vagy lehet hogy ugyanolyan magasak.
Ekkora hatása lenne annak 2-3 % ázsiai génnek?
Amit még megfigyeltem, hogy a magyar sportolók sokkal sérülékenyebbek mint másak. Ez mitől lehet?
Szerintem ez képzelgés kérdező. Kezdd onnan, hogy figyelmen kívül hagyod a "magyarok mindenben rosszak" teóriát, ahelyett, hogy "tovább reklámoznád".
Átlagos embermagasság országonként - wiki
(A táblázat felső sorában lehet klikkelni a nyilakra és a szerint állítja sorba.)
Na és hát ennyit számít (mint a kérdés kiírás is) az alaptalan "magyarok mindenben rosszak" képzelgés. :)
13:08: Pár éve a munkahelyemre érve hüledezve meséltem, hogy akkora embert láttam, hogy nem láttam át a válla fölött.
Mire a főnököm, a maga százhatvan centijével hótt nyugodtan megjegyezte, mit vagyok úgy oda, ő ezrével lát nap mint nap ilyeneket!
3-as akkor letáblázatoltam a wiki európai adatait. A wiki oldal ugyanaz. Az első táblázat az "Első táblázat: egyéni felmérések és tanulmányok" és abból itt (bocsika hölgyek 🍦) a férfiak magasságait. Abból is a frissebb méréseket és ahol volt bevallott és mért, azt is néztem. A második táblázat pedig a wikis "Második táblázat: a 19 évesek becsült átlagmagassága 2019-ben", amiből a férfi-nő összesített átlagon vettem. Ja és néhány európai ország nem volt benne, az nyilván kimaradt.
1. (47 országból a 27-ek vagyunk, ez majdnem a felénél van)
2. (45 országból a 33-ok vagyunk, ez meg a 2/3 környéke)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!