Milyen anyagra, milyen színű legyen a háttere a mikroszkóp alapomnak?
Vettem egy 100x nagyításra képes kis mikroszkóp eszközt, nem egy nagy valami, LED fénnyel világítja meg a dolgokat.
Mi a legjobb anyag, amire tehetem a mikroszkóp alá teendő dolgokat?
Filmekben ugye ilyen asztali mikroszkóp van, üveglapra teszik a nyálat, vért stb. De ez itt ugye nem érvényes.
Nem, sajnos ez egy ilyen kis kézi mikroszkóp, mint egy távcső. Gyerekek szokták használni faleveleken pl.
De ja, valami komolyabbat kéne, mert ez a 100x nem túl sok
Igen, a végén egy üregben van LED. Így , ha leteszem egy felületre, bentről világítja egy LED a nézni kívánt területet.
Még nem döntöttem el, elsősorban különböző tárgyak felületeit vizsgáltam meg, szövetanyagokat.. de ez ehhez kevés. :D
Később jó lenne baktériumokat, esetleg spermákat nézni, vért nézni.
De gondolom, oda már iszonyat jó cucc kell.
Aliexpressen vannak kijelzős mikroszkópok 30-40 dollárért, 2000x nagyítással. Nem tudom, hogy azok ilyen hobbi célra jók lehetnek-e?
"Később jó lenne baktériumokat, esetleg spermákat nézni, vért nézni."
Kérdező - boldogtalan évek várnak rád - ha játékmikroszkópban és nem a YouTube-n akarsz ilyesmiket nézegetni!
Kérdező - nem rosszból, hanem csak azért írtam, mert pontosan a baktériumok és a spermiumok olyan aprók, hogy fénymikroszkóppal semmilyen morfológiai egység nem kivehető rajtuk.
Nem véletlenül papucsállatkát, meg hasonló nagydarab dolgokat ajánlanak nézegetésre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!