Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez a mikroszkóp alkalmas egy...

Ez a mikroszkóp alkalmas egy kisiskolás gyerek részére? Alkalmas arra, hogy elszórakozzon vele?

Figyelt kérdés
[link]

2023. szept. 26. 09:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy 100-300-szoros japán mikroszkópom volt, nagyon szerettem, sokat játszottam, vizsgálódtam vele. Akkor még nem volt internet, rengeteg tévécsatorna.

A gyerekeimnek vettem egy, a linkelthez hasonló képességű mikroszkópot, szinte sosem használták annak ellenére sem, hogy mindketten természetkedvelők.

Szerintem alkalmas, de nem tudhatod, hogy a ma hozzáférhető rengeteg profi mikroszkópos felvétel, vagy az ilyen színvonalú, ám személyes megtapasztalás lesz vonzóbb a gyereknek.

2023. szept. 26. 09:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem.

ez egy átvilágítós mikroszkóp, arra való, egy egyébként majdhogynem átlátszó dolgot (praktikusan két tárgylemez közé rakott kenetet) vizsgálj vele.

ez is baromi érdekes dolog, de előkészítést igényel, és arra, ami szerintem a gyerekeket igazán megfogja (itt van ez a valami, nézzük meg nagyban) kifejezetten nem alkalmas. (ahhoz olyan mikroszkóp kell, ami onnan világit, ahonnan nézel)

én inkább egy zsebmikroszkópot ajánlanék (ugyaninnen), az kifejezetten arra jó, hogy előkapja és "közelről" megszemléljen vele valamit, ami felkeltette az érdeklődését.

2023. szept. 26. 11:48
 3/3 Marci71 ***** válasza:
75%

Ez gyakorlatilag egy játék mikroszkóp. Kis gyereknek szórakozni jó lehet ha érdekli ilyesmi, de másra nem jó ,bkomolyabb célra nem alkalmas. Nekem is volt hasonló ofotértes japán játék mikroszkóp gyerekkoromban . Én jól elvoltam vele, amíg bele nem néztem a suliban egy igaziba:) onnantól tudtam mire képes egy mikroszkóp és egy olyanra vágytam. Most már persze van igazim is.

A kettes válaszhoz annyit hogy kisgyereknek tényleg jobb lehet amit ír. Illetve a sztereó mikroszkóp amit gyereknek szoktam ajánlani. Egyszerű a használata, csak alá kell tenni amit nézni akar, nem kell előkészíteni, és nagyon látványos térhatású képe van. Persze kicsit talán drágább a zsebmikroszkópnál.

Illetve amit még megjegyeznék a kettes válasszal kapcsolatban a mintát nem két tárgylemez közé szokás tenni hanem a tárgylemezen levő mintát a jóval vékonyabb fedőlemezzel fedjük le. Talán egy ilyen játékmikroszkópnál nem okozna gondot de komolyabb mikroszkóp esetén mindenképp fedőlemez kell. Keneteket egyébként is nagyonb nagyítással szokás vizsgálni amire ez a játék nem alkalmas. Vízmintákban egysejtűek , férgek , apró rákok megfigyelésére viszont alkalmas, nyilván nem nyújt olyan élményt mint egy igazi de érdekes lehet a gyereknek, és ha bevàlik később lehet komolyabbat venni...

2023. okt. 3. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!