Mikroszkópot szeretnék venni. Vélemények a lenti szettről?
Hasonló kategóriában keresek mikroszkópot.
Fontos, hogy számítógépre lehessen kötni és "fotót" készíteni vele.
A Levenhuk megbízható márka? 200.000 Ft-ig van jobb esetleg?
Köszönöm előre is mindenkinek!
Elsőre elég gagyinak tünik.
Amazonon megveheted kb fél áron
Amikor gondolkodtam hogy veszek mikroszkopot hobbiból akkor mindenhól azt találtam hogy ár érték arányban sokkal jobbakat lehet találni használtan. pl Carl Zeiss mikroskopok. Kamerát bármelyikre szerelhetsz, ha csak hobbira kell lehet kapni telefon tartott, igy nem kell újra egy halom pénzt kamerára kiadni.
Ez például egy sokkal jobb mikroszkóp és olcsóbban:
Én mindenképpen a BIM151B-t javasolnám. Nem sokkal drágább , de sokkal jobb. Eleve binokuláris, ez ha sokat használod a mikroszkópot hidd el fontos. Aztán nem három hanem négy objektívje van. És maga a mikroszkóp test is sokkal jobb. Szóval mindenképp jobb választás.
Az a "felső világítás" ami a levenhukon van igen könnyen pótolható egy ezer forintos hattyúnyakas leddel... Vagy egy kézben tartott ledes elemlápával rávilágítasz.... Az ne legyen szempont hogy rátettek oda egy ledet.
Nem használnám annyira sokat, csak hobbi célból, illetve gyerekeknek megmutatni a mikroszkopikus világot. A család fele nem használná ki a binokuláris szkópot, ezért kerestem monokulárisat.
Korábban volt egy nagyon olcsó mikroszkópom (10 éve egy QUELLE-s valami, ami akkor volt 14.000) . Szerettem, de most egy kicsit komolyabbat szeretnék.
A világításra pedig rájöttem, hogy nem releváns, mellé rakom a telefont (Tripodos szelfibot, mint állvány) és kész.
Igazából sokkal komfortosabb a binokuláris mikroszkóp a monokulárisnál. Sokkal komfortosabb érzés belenézni, ha teheted azt válaszd...
Én mondjuk nem szívesen használok monokuláris mikroszkópot, mivel van binokulárisom. Sokat számít hidd el. Szerintem ha bemész az üzletbe ki is próbálhatod a különbséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!