Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szilikont oldhatja a metiletil...

Szilikont oldhatja a metiletil keton?

Figyelt kérdés

Mondjuk azokat a szilikonokat , amiket a szakmunkások szoktak kinyomni tubusból, majd ezek megdermednek. Tudjatok, ezeknek szokott büdös ecet szaga lenni frissen.

Bocsi ha konyhanyelven fogalmazok.

2024. jan. 6. 20:38
 1/6 Zcom09 ***** válasza:
100%
Hát lehet, de szerintem elég határeset. Metil-etil-ketont használnak különböző polimereknél oldószerként, de főleg cellulóz alapú polimerek és PVA esetében. Nem találtam direkt információt hogy szilikont feloldaná. Ki kell próbálni.
2024. jan. 6. 21:02
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm első, nagyon kedves vagy. Ment a zöld pipa. Igazából pont az lenne a lényeg, hogy ne oldja. Vagyis esetemben ez volna a kedvezőbb

Volt itt nekem 'keton egy Erős Pista (befőttes jellegű) üvegben, de lassanként kipárolgott. Gondoltam legközelebb egy kis szilikon karikát tenni az üveg felső élére mint tömítés.

2024. jan. 6. 21:34
 3/6 anonim ***** válasza:

A szilikongumit semmi nem oldja. A metil-etil-keton takonyállagúvá duzzasztja a kérdéses polimert.

Problémás anyagok esetén én úgy szoktam kupakokat tömíteni, hogy meghagyom az eredeti polietilén hablemezt (vagy beteszek helyette valamilyen lágy gumiféleséget), és azt védem vastag öntapadós alufóliával (fűtésszerelőktől érték-mentett anyag). Hogy az alufólia ne kopjon szét, szoktam rá tenni szintén öntapadós kaptonfóliát. Teflonfólia lenne a legjobb, de abból nincsen otthon megfelelő kiszerelésű.

2024. jan. 6. 22:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Áhhá! Szóval a poliamid is jó lenne? 😏
2024. jan. 6. 22:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Ki írt poliamidot? A kapton poliimid - azért van egy kis különbség!
2024. jan. 7. 08:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Á, kiràly. Csak egy kérdést kellett kiírnom, és 2 dolgot is megtudtam. Köszi mégegyszer 5-ös 🙃
2024. jan. 7. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!