Tudnátok segíteni kémiában? (Fontos)
Sziasztok! Nem sokára osztályozóvizsgám lesz és a 10db tételből 7db-ot kidolgoztam és megtanultam viszont ugye maradt még 3db és ebben kérném a segítségeteket hogy mit kell róla tudni....nem kell elmondani a lényegét hogy miről szól, persze nagyon hálás lennék érte hiszen nagy segítség volna, inkább csak annyit szeretnék megtudni hogy mit kell tudni róla és majd én magam kigyűjtöm őket, ez a 3db tétel a
1.fenolok,alkoholok
2.éterek
3.aldehidek, ketonok
Én leginkább arra lennék kiváncsi hogy ezekről definíciókat,tulajdonságokat vagy mégis mit kéne róluk tudni? Csak mert nyilván szóbelin nem pár másodpercig kell tudni ezekről beszélni hanem gondolom ez hosszadalmasabb folyamat... még sosem voltam szóbelin és nagyon félek hogy mi fog történni.Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni nekem!
Gondolom van valami kémia könyvetek, emlékeim szerint abban nagyjából "tételszerüen" ki voltak dolgozva az anyagrészek.
Azt tanuld meg, esetleg emeld ki a lényegesebb részeket.
Gondolom általános vagy középiskola, nem tart sokáig bevágni. Ha nem gyűjtesz ki semmit csak bemagolod a könyvet akkor sem lehet több 10 oldalnál a 3 tétel.
Szia!
Ezt a dokumentumot tudom neked ajánlani, pont benne van az, amit kérdezel: 41-44. oldalon. Nyilván te tudod, hogy milyen fajta ez az osztályozó vizsga, aszerint kigyűjtöd a közép vagy emelt érettségi követelményeiből a lényeges infókat.
Egy tipp: ha középszintűnek megfelelő a vizsga, írj a vázlatodba 1-2 emelt információt is, hadd dobjanak a vizsgáztatók egy hátast, hogy ezt is tudod. Sok sikert! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!