Mit jelent az, hogy az élet szelénalapú?
Semmit. A szelén egy roppant fontos elem az emberi szervezetben, de ilyen kifejezés, hogy az élet "szelénalapú", nem létezik.
Az élet szénalapú. Szén, nem szelén.
"Mit jelent az, hogy az élet szelénalapú?"
Ki tudja...
De az biztos, hogy afrikaansul azt jelenti: szelénalapú. Legalábbis ezt mondja az internet:
A SETI és a CETI programos során felmerült, hogy mi van, ha az élet nem szén alapú. A szilícium kisebb mértékben a szelén is képes bizonyos körülmények között a szénhidrogénhez (sötétben, hunyorítva távolról nézve) hasonló óriásmolekulák létrehozására. Ebből van a feltételezés, hogy szilícium esetleg szelén alapon is alakulhatott ki élet más körülmények között.
Az elküldés előtt rákerestem, a szilíciumot valamennyire elképzelhetőnek tartják, de a szelénről csak "szóban hallottam". Lehet, hogy amiatt, hogy mindkettő félvezető? A szelén esetén nem találtam utalást az óriásmolekula létrejöttére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!