Ténylegesen valós randomszám generátor elvi szinten sem létezhet?
"A kérdés viszont valósan létező/megépíthető véletlenszám-generátorról szólt..."
Azt hiszed?
"Olyan randomszám-generátor, ami a valós számok halmazán működik."
krwkco - úgy látom, hogy a te értelmezésed alapján csakis valamilyen idióta trollkérdésről lehetne szó - mert értelemszerűen semmilyen véletlenszám generátor, mérőműszer, számítástechnikai eszköz, stb. nem dolgozhat a "valós számok halmazán" - ugyanis fizikai okokból kiindulva - létező szerkezet csakis véges elemszámú számhalmazokkal dolgozhat!
Én egészen biztos vagyok benne, hogy a kérdés nem ilyen értelmezéssel volt megfogalmazva, hisz különben alapból már teljesen értelmetlen lenne.
13:
Én is úgy értettem a kérdést, ahogy 11, azaz generálás a valós számok halmazán...
Mivel ez a "Természettudományok" rovat, így illene betartani bizonyos értelmi színvonalat - ezért a 10. (12. 18. 23:47) válasz lepontozói indokolják meg eme ocsmány tettüket!
Például látott már valaki fizikailag végtelenül pontos 1-es (vagy bármilyen más) számértéket? A jelenlegi ismereteink szerint mind a makro, mind a mikrovilágban ez teljességgel lehetetlen, csak a buta és felszínes emberek nincsenek ezzel tisztában!
:-(
#17 - nem vagyok mesterséges intelligencia programozó, hogy ideális fogalmakkal dolgozó rendszereket programozzak fel. A téma pedig egészen más volt - mégpedig a "valós randomszám generátor" - mely természetesen megoldható tetszőleges pontosságú számérték kigenerálására is.
Jó dolog keverni a szezont a fazonnal - meg az ideális számfogalmakat a valódi számosság értelmezésével - ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!