Php-ban lehet valahogy valódi és nem pszeudo randomszámot generálni?
Annyira nem rossz kerdes, hogy mar masnak is eszebe jutott:)
A Random API kulon erdekes, bar otletem sincs mire lehetne hasznalni.
Hogyha valaki van olyan bátor, és szeretne mondjuk a DES-hez vagy az AES-hez hasonló blokkos titkosítót készíteni, akkor lényegében nem hülyeség, csak ezt rajta kívül senki nem fogja használni. :D
Amúgy ilyesmi van a php-ban alapból. hogy DES meg AES, de szerintem az is csak pszeudo randomszám alapján működik. Bár ki tudja?
A sajat titkositasi modszerek _mindig_ rosszabbak lesznek a "standard" modszereknel.
Mert a standardot matematikusok, programozok, hackerek probaljak megtorni, a sajatot pedig csak a fejleszto.
Én nem akarom élesben használni, csak egyfajta hobbi lesz. Egyébként kiválóan értek a számelmélethez és a valószínűségszámításhoz. :)
Magyarul nem akarok belőle ISO(vagy mittoménmilyen) protokollt csinálni.
Két lehetőség adott a valós véletlenszám generáláshoz:
* Vagy a szerverhez csatolsz egy valós véletlenszám-generátor hardvert: [link]
és ahhoz csinálsz egy szkriptet, ami a webszervernek generál véletlen számot
* Vagy egy külön szolgáltatást használsz, ami valós véletlen generátort használ - ilyen például a random.org:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!