Az átlag emberek miért nincsennek tisztába ezekkel?
Mert minek kellene ismerniük?
Csak néhány szakon tanulnak erről egyetemeken.
"Csak néhány szakon tanulnak erről egyetemeken."
A fekete lyukról tanulhatnak a gimnáziumban - lásd a tankönyvet:
- [link]
- [link]
de ahogy Cseh Tamás - Isten nyugosztalja - is megénekelte Budapest című számában:
"A fekete lyuk egy nem létező égitest,
Három év múlva nem vagyok hadköteles"
https://www.youtube.com/watch?v=LYBw6XTcww4 - 2:55 környékén
az "egyszeri" embernek olyan ez, mint a viccben a székely bácsikának a zsiráf az állatkertben: nézi, nézi, majd egyszer csak megszólal: "Márpedig ilyen állat nincs!" ;)
Hisz ettől - hogy van egy ilyen égitest - változik valami az életében? Olcsóbb lesz a kenyér? Dupla annyi bor lesz a poharában?
Téged ez érdekel, van aki el tudja sorolni a teljes reál madridot, van aki a növényekben van otthon stb.
Amit fel szoktam hozni példának a kovalens kötést nyilván tanították nekem is de ha megkérdeznéd mi az akkor fingom sincs
Az emberek jelentös része a következő fizetésig nem gondolkodik előre. Szerinted miért gondolkodna több évtizedre, évszázadra előre?
Ilyen az emberi természet. Ha mindenkép magyarázatott akkarsz akkor az evolució igy alakitotta ki....
"Nem értem miért nem érdekli őket."
Mit nem értesz azon, hogy ők nem a klónjaid és mindenkinek saját, külön érdeklődési köre van?
Az átlagemberek ennél sokkal elemibb ismeretekkel sincsenek tisztában - még olyanokkal sem, melyeknek napirenden hasznát lehet venni a hétköznapi tevékenységeik során. Például kérdezd meg őket:
1. Mi a különbség a hő és hőmérséklet között?
2. Mit értünk a víz hármaspontja alatt?
3. Nagyságrendileg mennyi a látható fény hullámhossza?
4. Mit értünk a folyadékkristályos állapot alatt?
5. Milyen magasan repül a Nemzetközi űrállomás (ISS) a fejünk felett?
6. Nagyságrendileg milyen nyomás van a háztartási vízvezetékben és a konyhába bejövő földgázvezetékben?
Az egyes kérdés messze a legdurvább, és engem mindig ledöbbent, hogy mennyi ostoba embernek osztanak reálszakos érettségit és egyéb mérnöki kvalifikációt - kiknek fingjuk sincs a témában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!