Komolyan elhiszi valaki, hogy ha kirakom a pontyot a szárazföldre egy idomulva majom lesz? Bizonyítsátok be és mutassatok nekem olyan átmeneti fajokat ami mutatja, hogy lett a pontyból majom. Vagy mit tudom én melyik halból lett aztán majom
Tudod, az evolúció úgy működik, hogy van egy tulajdonság, ami az adott körülmények közt hasznosabb, mint a már meglévő.
Pl van a tenger barna halakkal, s egyszer lesz egy, ami egy kicsit kékesebb színű. Mivel egy icipicit nehezebben veszik észre a ragadozók, nagyobb valószínűséggel nem eszik meg, több utódja van, s az utódjainak is jobbak a túlélési s szaporodási képességei. Ezt megismételjük JÓ SOKSZOR, s a végén már égszínkék halaink vannak nagy többsegben. Barna vagy barnássab már nemigen.
Ugyanez a mese a piros színnel viszont nem ilyen lenne, mert az már az elején kihal, mert felnűnő.
Vagy ha nem a tengeren, hanem egy barna erdei folyóban vagyunk, akkor nem lenne kék halunk, mert az iszapos vízben az a feltűnő, szóval marad a barna.
A kopoltyús légzés átfejlődése is ezt a mintát követi. Olyan helyen, ahol gyakori a szárazság, s kisebb tavak csak úgy kiszáradhatnak, olyan halak élnek túl, amik valami miatt nem csak sima kopoltyús légzéssel tudnak életben maradni. Ez a nyílt tengeren nem valani hasznos, de ahol szűkösen valahogy ki kelll bírni a következő esőig, már nagyon. Vagy ha kevés a táplálék a vízben, inkább azok élnek túl s szaporodnak, akik nem csak ott bírják.
Élő példának ott a kúszógébek. Az oxigént képesek, egyenesen a levegőből kivenni, azzal a feltétellel, ha nedvesek a kopoltyúi és a bőre. Lényegében kezdetleges kétéltű életmódot élnek, több időt töltenek szárazföldön, mint vízben, kihasználva ezzel olyan táplálékforrásokat, amelyek más halak elől elzárva maradnak. Még kezdetlegesen "sétálnak" is.
Akkor nézd vissza magad.
Egy csomó hal már lépeget a víz alatt, vagy már ki is megy a szárazföldre. Jó, általában mocsárban csúszik, de akkor is.
Onnan már csak pár lépés, hogy ott is maradjon, és csak szaporodni menjen vissza a vízbe.
Aztán már azt sem.
Csak azt nem tudom, hogy te burokban éltél, vagy mi, hogy ezt még nem láttad?
"Komolyan elhiszi valaki, hogy ha kirakom a pontyot a szárazföldre egy idomulva majom lesz?"
Nem hiszem. Mondjuk nem is állít senki ilyet. Az evolúcióelmélet biztos nem.
"Bizonyítsátok be és mutassatok nekem olyan átmeneti fajokat ami mutatja, hogy lett a pontyból majom."
Mivel az evolúcióelmélet szerint a pontyból nem lesz majom, ezért elég nehéz ilyen átmeneti fajokat mutatni. Olyan átmeneti fosszíliákat nyilván lehet, amik azt mutatják, hogyan fejlődtek ki ősi halakból az első szárazföldi gerincesek:
Meg olyan ma élő halfajokat is, amelyek valamennyire alkalmazkodtak a szárazföldön (mocsaras helyen) való megmaradáshoz. A 13. válaszoló linkje mellett nyugodtan nézz utána a tüdőshalaknak vagy épp a lápi pócnak.
(Segítek, egyik esetben sem az történt, hogy a hal hirtelen kiugrott volna a szárazföldre, és ott kezdett el éldegélni.)
Szép photosop ábra, de miért raktad ide be?
Engem viszont az érdekelne, hogy mi alapján kritizálod az evolúciót, ha fogalmad sincs, hogy mi az?
Nem hisszük el kérdező. Ahogy azt sem hiszem el, hogy nem troll vagy.
Amúgy valaki írta, hogy a pontyból majom lesz, ha hagyunk elég időt. Az azért enyhén szólva egy 90 fokos meredekségű kijelentés, nagyon kétlem, hogy majom lesz az, inkább maradok a kissé specializálódott halnál ami azért még mindig pontyra emlékeztet.
A hangsúly itt az ELÉG időn van!
Mondjuk az tényleg nem 100%, hogy majom lesz belőle, de benne van a pakliban. A majom elég univerzális lény.
A helyzet az, hogy minden faj átmeneti, mert az evolúció folyamatosan működik továbbra is.
A tisztelt kérdező sem mentes ettől és szellemi képességeit tekintve szerintem esély van arra, hogy utódai majmokká váljanak, a kezdő lökés tagadhatatlanul megállapítható.
Aztán még az is lehet, hogy végül a vízbe is visszamásznak, bár ugye a rosseb tudja, mert évmilliók alatt akár értelmessé is válhat a vérvonal valamennyire és elkezdhetnek intelligenssé válni, sosem lehet tudni, bár ehhez szükség lenne arra, hogy ne butítsák szánt-szándékkal magukat, mert ugye röpke százmillió év múlva a kérdező utódaiból akár ponty is válhat, mondjuk az értelmi szintje már most közelít, a többit meg majd meglátjuk.
Adott példány sosem lesz más, csak hal. Senki nem állítja az ellenkezőjét. Ha van mutáció és szelekciós nyomás, akkor viszont bármi megtörténhet, lásd kutya:
Ez a kép jó ideje kering az interneten.
Elérte a célját az "alkotó".
Az idősebbek talán emlékeznek, volt egy csehszlovák dokumentum film, az Olajfalók.. a képen látható hal, annak a lénynek az egyenesági rokona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!