Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez a videó felfogható egyfajta...

Ez a videó felfogható egyfajta bizonyítékként a köztük és köztünk lévő kapcsolattal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=PuJTam2-zoU&t=17s

Pl ahogy 0:04-kor teljesen emberi reakciókat látunk az ölelkezést, az örömöt a felszabadultságot

vagy ahogy 0:06-kor felnéz és rácsodálkozik az égre, a napra amit életében eddig soha nem látott

vagy ahogy 0:11-kor ismét teljesen emberi ahogy az egyik a másikat "böködi" örömében

Én pl még állattól nem láttam ennyire emberi reakciókat

2023. okt. 19. 19:36
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Biológiai, evolúciós szempontból igen közeli kapcsolatban állunk a csimpánzokkal, igen. De ez mondjuk nem egy ilyen videóból derül ki. Itt a hiba pont az, hogy egy olyan alapfeltevésből indulsz ki, mintha az örömérzet vagy a kívancsiság, valamire rácsodálkozás és a többi valami exkluzív emberi dolog lenne. Holott nagyon nem az. Ugyanezeket simán megfigyelheted akár egy kutyánál vagy egy papagájnál is.
2023. okt. 19. 20:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha tényleg érdekel a csimpánz és az "ember", igaz nem csimpánz hanem bonobó (régen csimpánznak tartották, de most külön faj a csimpánzon "belül") írd be a youtube-ba: "kanzi the bonobo" és nézd meg a filmeket amiben Sue-val van. ( pl. ezek közül válogass: https://www.youtube.com/results?search_query=kanzi+the+bonobo )
2023. okt. 23. 21:18
 3/4 anonim ***** válasza:
És ehhez mit szólsz? Bulinak, rafináltak, kíváncsiak.
2023. nov. 5. 21:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Íme

[link]

2023. nov. 5. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!