Oltásellenesek, most, hogy dr. Karikó Kati megkapta a Nobel-díjat, nem lehet, hogy még sem nektek van igazatok?
Ez nagyrészt politika. Igen, a tudományos Nobel-díjaknál is.
Nem vagyok oltásellenes, én is be vagyok oltva háromszor, de sajnos több ismerősöm életminősége rosszabbodott az oltások óta. Jelenleg is kutatják (itt Magyarországon is) az oltások lehetséges hosszútávú hatásait, főként sajnos nőgyógyászati problémák kapcsán.
Szerintem elhamarkodott volt ez a díjazás, és ebben nincs semmi összeesküvés-elmélet.
1# " a múltban már elég sokan kaptak Nobel-díjat, akiknek nem igazán kellett volna, leginkább utólagosan kiderült dolgok miatt,"
Mire gondolsz?
#12 Kissinger és Obama, akik hirtelen eszembe jutnak, de sokkal több megkérdőjelezhető díjat kiosztottak az évek alatt.
A Nobel-díj olyan, mint az Oscar. Politika az egész és nem mindig az kapja, aki a legjobban megérdemli. Ezzel nem azt mondom, hogy Karikó nem érdemli meg, csak azt, hogy a kérdező feltevése, miszerint a Nobel-díj egy teljesen támadhatatlan elismerés, téves.
#14! Egy dolgot pontosítanék: NEM kísérleti vakcina volt egyik sem, mindegyiknél megvolt a piacra kerülést megelőzően a kísérleti (klinikai tesztelési) fázis. Csak az utolsó szakaszban átlagosan 15ezer ember eredményét vették alapul, amit publikáltak, s ezt többen ellenőrizték (lektorálták).
Ezen eredményekre alapozva döntöttek az erre jogosultak, hogy forgalomba hozható-e az adott vakcina, vagy sem.
Ezeket a publikációkat el is lehetett olvasni, szabadon hozzáférhetőek voltak. Ebben le voltak írva a lehetséges mellékhatások is. Hogy kinél mi jön ki, sajnos nem lehet tudni előre. Ez egy kockázat.
A) lehetőség: nem oltod be magad, de a Covid 2%-os valószínűséggel elvisz.
B) lehetőség: beoltod magad, de 0,01% esélyed van rá, hogy besűrűsödik a véred.
Utóbbi kezelhető. Előbbi nem. Hogy döntesz?
Ha van ötleted, hogyan lehetett volna ezt jobban csinálni, kíváncsian hallgatom.
Egyébként meg MINDEN vakcina esetében vannak egyeseknél mellékhatások (nemcsak a Covid esetében). Ezek ismertek. Csak ezektől nem zajong a média.
Szóval annak idején miért engedted, hogy beoltsanak a BCG, torokgyík, szamárköhögés, IPV, stb elleni oltással? Azoknál is lehet mellékhatás. Konkrétan olyan is lehet, hogy valaki a vakcinába hal bele.
#13-mas válaszomhoz egy kiegészítés: ugyan ő vele a kutya sem foglalkozik szégyenletes módon, de Karikó mellett Krausz Ferenc is kapott egy Nobel-díjat fizikában.
Na most, ez önmagában nem egyedülálló, 1994-ben is kettő magyar kapott díjat. Azonban statisztikailag erre nagyon pici az esély. 122 év alatt összesen ez 15 díjat jelent, azaz átlagosan ~8 évente kap egy magyar díjat. 8 évente egy. Most ugyanabban az évben kettő is jött. Nobel-díj. A svédektől. Akik NATO-csatlakozásának útjában állunk. Kicsit érdekes, nem?
Távol álljon tőlem, hogy azt mondjam, hogy nem érdemelték ki. Sőt, azt sem mondom, hogy itt 100% tuti összeesküvés van, mert statisztikai anomáliák bármikor bárhol előfordulhatnak. De ebben a világban már mindenbe beleszól a politika és legyünk őszinték, itt is nagyon nagy az esélye, hogy volt egy kis okoskodás. Tehát mint mondtam: nem mindig az kapja, aki a legjobban megérdemli.
Hát, én egy egyszerű gondolkodású ember vagyok.
Ha nekem lenne egy gyógyszergyáram, aminek az oltóanyagaival kapcsolatban ennyi kétség merülne fel, mint most ezekkel az oltóanyagokkal, akkor igyekeznék minden módon, hogy megmaradjon a tekintélyem.
Én vásárolnák a reklámarcomnak egy Nóbel díjat, mert a Nóbel díj tekintélye jól jöhet.
Ha nekem lenne gyógyszergyáram, én meg megtanulnám helyesen leírni a Nobel-díj szót.
(Egyébként tudományos berkekben nem merültek fel különösebb kételyek az oltással kapcsolatban. Az, hogy internetes fórumokon hozzá nem értők miket írogatnak, más kérdés...)
Kedves sadam 87
Válasszuk többfele a dolgot.
Az egyik dolog, hogy kiben miféle kétségek merülnek fel az oltással kapcsolatban ?
A másik, hogy ki mennyire meri nyilvánosságra hozni a kétségeit ?
A harmadik, hogy milyen útvonalon lehet ezeket a kétségeket nyilvánosság elé tárni ?
Amint te is írtad, internetes fórumokon volt erre lehetőség .
Ha nem lenne internet, akkor semmiféle kétség nem kerülne nyilvánosságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!