Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek is az űrben még...

Nikolas44 kérdése:

Szerintetek is az űrben még nemjárt ember , de még a Holdon sem?

Figyelt kérdés

1-a Termoszférán lehetetlen átjutni mivel 1500-2000C-os, és elméletileg ott vannak az űrhajók és a bázis is

2-Mivel az űrhajó elérheti a 10 000km/h sebességet így a Termoszférában lévő hő felizasztja az űrhajót 4000-5000C-ra

3- egyik fém vagy hőpajzs sem képes 2500C magasabbat kibírni

4- az elektromos vezetékek vagy technológiák 70-100C már romlanak és amelyiken vastag hőelvezető réteg van az is max 300C-fokig képes kibírni

#repülő #hőmérséklet #réteg #légkör #forrósság #termoszféra
2023. szept. 19. 20:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdés megfogalmazása is patognomikus, szóra nem igazán érdemes.
2023. szept. 20. 16:00
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen - a megfogalmazásból érződik, hogy a Hold az csak az űr alá fellógatott hangulatvilágító eszköz.

Nyilván a Holdra jóval egyszerűbb felmászni, mint utána teljesen kimenni az űrbe!

XD

2023. szept. 20. 16:06
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, engem is ez ejtett gondolkodóba.
2023. szept. 20. 16:17
 14/16 sadam87 ***** válasza:
76%

Szerintem igen fontos szempont, a lámpaizzó tényleg nem jó példa ide. :) (2*Sü válaszának a többi részével teljesen egyet értek, csak ez a példa hibádzik.)

2023. szept. 20. 17:09
 15/16 2*Sü ***** válasza:
100%

Ja, az izzó valóban nem igazán jó példa. Éreztem az írása közben is, ezért is tettem hozzá, hogy „egyéb más okok mellett”. De igen, én is egyetértek, #9-nek megint sikerült valami hülyeséget leírnia. :-)

~ ~ ~

Amúgy van egy másik megközelítés is. Sokezer műhold kering a Föld körül, mint túl a termoszférán, vagy pont hogy a termoszférán még belül. Vagy pl. a Nemzetközi Űrállomás is még a termoszférán belül van. És az a jó, hogy vannak alkalmazások, amik megmondják, hogy mikor melyik műhold, vagy egyéb objektum lesz látható az égbolton. Nyilván amit a kérdező felvet, az nem csak az embert szállító, hanem az embert nem szállító eszközökre is igaz lenne. De ezek ott vannak.

És a magasságukat nem lehet bekamuzni. Ha két ember egyidőben megfigyeli valamelyik műholdat, mondjuk Szombathelyről és Debrecenből, akkor abból, hogy milyen szögben látható számukra a műhold az égen, abból ki lehet számolni a magasságot. Pusztán trigonometria kell hozzá, az meg középiskolai anyag. Oké, itt 3D-ben kell számolgatni, ami kicsit nehezebb, mintsem hogy házi feladatként feladják, de egy jobb diák ki tudná számolni a magasságot.

2023. szept. 20. 21:34
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős ez a szöveg mit a Kérdező ide fo. másolt. " Vótmá'" valami ezoterikus,

vagy konteós oldalon föllelhető.

Csak a 3. pontra reagálok, a többit már az előttem válaszolók ízekre szedték.

Néhány anyag olvadáspontja.

Elemek:

Volfrám 3422°C

Molibdén 2623°C

Rénium 3186°C

Tantál 3017°C

Vegyületek:

Magnézium-oxid 2800°C

Titán-karbid 3180°C

Tórium-dioxid 3050°C

2023. szept. 21. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!