Az, hogy félig cigány vagyok félig sváb-magyar okozhatta nálam a skizofréniát bipoláris zavarral együtt? Azt hallottam, hogy a keverék embereknek sokkal erősseb a genetikája és ellenállóbb. Akkor nálam miért nem?
Egyrészt ne aggódj, ebben a nyúlfarknyi szövegben is sikerült hat darab helyesírási hibát vétened, így biztosan senki nem fogja a szemedre vetni, hogy túl helyesen írsz. (Egyébként nem a származástól fog valaki rosszul vagy jól írni, hanem a taníttatástól, neveltetéstől.)
Mindenesetre nem, a genetika nem így működik, a kevert származás semmiképp nem okoz bipoláris zavart. És pont ugyanúgy nem is véd meg tőle.
Én a bipolárisok között sok drogfogyasztót ismerek.
Szóval elsö körben ezzel “vádollak”.
Amennyiben te tudod magadról, hogy ez nem igaz, akkor marad az örökletesség, bár én a fogyasztásra tippelnék. Az jól tönkre teszi az agyat (a legfontosabb szervedet?).
Ahogy az orvosok által ellenörzött és használt szerek (gyógyszerek) sem ugyan úgy hatnak minden emberre úgy a drogok sem. Van aki “jobban” van akire pedig rosszul hat.
Akinek örökletes hajlama van annak extrán veszélyforrás.
Egyébként hiába mondják, hogy rájuk most nem hat szarul, egy idö után mindenkit meggyötörnek ezek a szarok.
Már bocs, - remélem egyszer majd Te is nevetsz rajta, - de nem nevetséges a genetikát meg a származást okolni a bajaidért, ahelyett hogy az életmódodat megvizsgálnád?
Van aki egy bepiálás után alkoholista lesz, másnak ezt csak évek alatt sikerül "elérni". A drogoknál hasonló.
Ha egy drogozás után leszel beteg, hát az pech, meg genetika, meg amit akarsz, és sajnáljuk, de ha "sokszor használtam party drogokat", akkor nevetséges bármit hibáztatni érte.
Már 100 éve a dédnagyanyám is azt mondta a fonóban, hogy addig jár a korsó a kútra ...
És ezt a party drogok használatára is értette. :D
Amikor az orvos azt mondja hogy megvolt a genetikai hajlam akkor nem arra gondol hogy kevert vérű vagy.
Szerintem amúgy nem is nagyon van olyan ember a világon aki így vagy úgy, de ne lenne valamilyen szinten kevertvérű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!