Mit jelent az,hogy egy valaki skizofrén és,hogy bipoláris zavara van!!??
Ott a telefon a kezedben. Ott a google. Nem értem, hogy miért írsz ide olyan kérdést, amire azonnal, és sokkal pontosabb választ kapsz.
És bocsi, nem kioktatni akarlak... csak tényleg nem értem.
Internetezőből vagyok hol internetcaféból, hol könyvtárból nem rendszeresen!!!
Azért írok ki kérdést tisztelt felhasználó!!!
Mivan?
Azért beszél így úgy ahogy nem éppen együttérző hangnemben mert ön is ez a mai új hullámos fiatalember!?
A bipoláris zavarra a hangulat kóros ingadozása jellemző, a beteg levert, depressziós és túlzottan felfokozott, mániás állapotok között ingadozik.
A skizofréniában a beteg a valósággal való kapcsolatát veszti el, olyan dolgokat lát, hall, amik nem valósak, vagy a valós dolgokat kórosan értelmezi.
Nagyon tömören ennyi. De a jó válasz tényleg az, hogy olvass utána, tessék itt a leírás, keresni se kell:
(Bár ha jelenleg épp egy mániás epizód közepén vagy, akkor nem biztos hogy lesz türelmed ezeket végigolvasni...)
Ahogy 9-es írja.
És én nem hiszek igazán abban, hogy valóban érvényes diagnózis. Nekem van egy exem, aki skizoaffektív diagnózist kapott 25 éves kora körül, holott amikor sajnos elkezdődtek a pszichés problémái 18 éves korában, akkor "klasszikus, tankönyvi skizofréniát" diagnosztizáltak nála.
A skizoaffektív diag arra jó, hogy kicsit kevésbé megbélyegző, mint a skiziofrénia.
Egyébként skizofrénnek és bipolárisnak egyszerre lenni gyakorlatilag kizárható, korábbi évtizedekben sehol nem írtak le ilyen jelenséget, hogy valakinek mindkettő egyszerre megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!