A globális felmelegedést nem is mi okozzuk?
Némi guglizással egy dokumentumot megtaláltam:
Úgyhogy valószínűleg több is elérhető valahol.
És még egy:
Elég világos ezekből a belső dokumentumokból és belső kutatásokból, hogy tudták az Exxonnál, hogy mit okoz a fosszilis tüzelőanyagok égetése, ugyanakkor meg publikusan olyan információt terjesztettek, hogy nincs semmi gáz, nem is okoz felmelegedést a CO2, stb.
Hogyne tudnánk, belinkeltem egy csomó anyagot.
Abból a bizonyított tényből indultak ki, hogy a CO2 az infravörös sugárzás egy bizonyos spektrumát elnyeli és hőenergiaként kisugározza, ezáltal, ha növekszik a koncentrációja, akkor növekedik a légköri hőmérséklet.
(Ami a vicces, hogy a klímaváltozás-tagadó retardáltak még ezt sem hiszik el, pedig hót egyszerű kísérletekkel ellenőrizhető)
Aztán szépen fogták magukat, és az akkori trendek alapján extrapolálták az emberi CO2 kibocsátás emelkedését a jövőre nézve, majd kiszámolták, hogy ez mekkora hőmérséklet-emelkedéssel fog járni.
És láss csodát, igen jól előre jelezték ezzel, hogy hol fogunk tartani mára.
Mutass már erre valami forrást is, ne csak a levegőbe beszélj.
Én belinkeltem az eredeti tanulmányból, amit csak találtam, és elég világosan látható, hogy az akkori trendekből számolva egészen pontosan megjósolták, hogyan fog növekedni az emberiség CO2 kibocsátása, és hogy ez mekkora melegedést fog okozni.
Ezt egész egyszerűen nem tudod elhazudni, hisz ott van feketén-fehéren, emissziók, ppm-ek, Celsiusok.
Maradjunk annyiban, hogy nem tudták, a jóslás az pontos kifejezés, kristálygömb és egyéb hasonlóak összefüggésében. Volt 3 adat a táblázatukban, 1990, 2000, 2015. Ebből a 2015-ös valóban kísértetiesen pontos. A másik kettő meg kísértetiesen pontatlan (a 2000-es az 77 %-os, a 1990-es meg 87 %-os).
Estére megkeresem a régi erőművi koncepciót, ne aggódj, meglesz. Vagy inkább aggódj. :D
Nos, ebben az archivumban
ki kell választani az 1975 év 09-es számot, és abban a 326. számú oldal tetején levő ábra (hát úgy öt, hogy Pakson az első mellett még egy, de ha a két paksit egynek vesszük, akkor csak négy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!