Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha az evolúció igaz akkor...

Ha az evolúció igaz akkor miért léteznek majmok a földön?

Figyelt kérdés
Ugye majmokból lettünk. Akkor mitől függ hogy valamelyik majom ember lett valamelyik nem? Az ember-majom az hová tűnt?

2023. aug. 9. 14:56
1 2
 1/20 krwkco ***** válasza:
100%

"Akkor mitől függ hogy valamelyik majom ember lett valamelyik nem?"

Nem vagyunk egyformák. Akkor sem voltunk. Volt aki szeretett fáramászni és volt aki nem. Így hát szétváltank útjaink.

"Az ember-majom az hová tűnt?"

Kirándulni ment az erdőbe.

2023. aug. 9. 15:01
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

"Ugye majmokból lettünk."

Én nem így hallottam, hanem úgy, hogy az embernek és a majmoknak közös őse volt. A kettő nem ugyanaz! A családfa nagyon szerte-ágazó. Egy-egy ág egy-egy faj.

2023. aug. 9. 15:07
 3/20 Justinianus ***** válasza:
100%
Úgy tűnik valaki igen. :)
2023. aug. 9. 15:11
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy klasszikus kérdés, amit az evolúció kritikusai felvetnek.

A válasz az, hogy a természettudomány sosem állította azt, hogy a majmokból fejlődött volna ki az ember.

Azt állítja, hogy a majomnak és az embernek közös őse van. Ezt egyrészt az anatómiai hasonlóságok, másrészt a genetikai kutatások világossá teszik. A hozzánk legközelebb álló fajok a bonobó és a csimpánz, ez utóbbival több, mint 90%-ban egyezik a genomunk.

Az emberi evolúciót egyébként rekonstruálták, a fosszíliák a múzeumban megtekinthetőek.

Maga az evolúciós változások egyébként folyamatosan zajlanak, de kis, alig észrevehető léptékben. A folyamat lényege az, hogy az apró változások idővel új faj keletkezéséhez vezetnek. Ráadásul az élővilág ezek által egyre bonyolultabb lesz. Ha megnézzük az élőlényeket a földtörténetben elfoglalt helyük alapján, akkor azt látjuk, hogy a bonyolultabb fajok később jelentek meg. Ez is az evolúció mellett szól.

2023. aug. 9. 15:24
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
A ma létező majmok nem az őseink, hanem sokadik fokú unokatestvéreink. Ők is változtak a az elmúlt évmillió években, mint mi. Az viszont tény, hogy a legtöbb rokonfajunk evolúciós útját nem ismerjük még olyan részletesen, mint a sajátunkat. Ennek az egyik oka az, hogy sokkal kevesebben foglalkoznak magával a témával, illetve sok majomfaj dzsungelekben él(t), ahol a talaj savassága és a sok csapadék miatt sokkal kisebb eséllyel és rosszabb állapotban maradnak meg a csontok.
2023. aug. 9. 15:26
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem a mai majmok voltak az őseink. Ők épp ugyanúgy saját evolúciós útjuķat bejárva váltak csimpánzzá, gorillává, orángutánná, mint mi emberré.
2023. aug. 9. 15:26
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Közös ős volt, egyébként olyan faj, hogy majom, nincs. Pl. a csimpánzok is sokat változtak amíg kifejlettek, meg az emberek is. Ha az ős és az ember közötti átmenetek érdekelnek, van pár (Australopithecus, homo habilis, homo erectus, stb), melyek szintén nem lineárisak feltétlen ( [link] Itt több millió évről van szó, tehát ezek nem ma élő fajok, hanem kövületek.
2023. aug. 9. 15:30
 8/20 anonim ***** válasza:
48%

Puff neki - természettudomány. Elképesztően alacsony színvonallal.

A kérdésből megállapítható, hogy

1 a kérdező kisgyerek, aki éppen most tanult meg írni, olvasni.

2 a kérdező új emberi faj, a homo idioticus képviselője.

3 trollkodásról van szó és a kérdező a hasát fogja a röhögéstől.

Több eset nem lehetséges.

2023. aug. 9. 15:50
 9/20 Tevenyereggyarto ***** válasza:
93%
Ha az amerikaiak Európából származnak akkor miért vannak még mindig európaiak? És hová tűntek a kettő közti “átmenetek” azaz a gyarmatosítók/ felfedezők? Ma miért nem fedezik fel újra Amerikát?
2023. aug. 9. 16:26
 10/20 anonim ***** válasza:
0%
Én emberből Fehér Magyar Jó Isten lettem. Csak megcsináltam a felemelkedést. De csak nekem volt hozzá jogom. Az evolúció is ilyen. Ha itt az idő és S tapasztalat és mindent tud....
2023. aug. 9. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!