Rendben van, hogy a fizikaoktatás olyanokat sugall a gyerekeknek, hogy a Nap Magyarországon északról is süthet?
Alul a Kérdések, feladatok részben a második feladat ezt sugallja. Vagy szerinted nem ezt sugallja?
"esetleg nincs árnyéka, ez előfordulhat a Déli-sark[1] közelében)"
Legfeljebb ha felhős az idő. Egyik sarkon sincs olyan időpillanat, amikor napfényes időben ne lenne árnyék.
"ha dél van, akkor a keleten levő bot árnyéka kelet felé mutat"
Ilyen sincs a sarkkörökön, a 90 fok a 2x28 fokba nem fér bele (tengelyferdeség).
"ha éjfél van (ilyenkor a sarkkörökön túl vagyunk), akkor a keleten levő bot árnyéka nyugat felé mutat"
Ezt meg nem is tudom elképzelni, hogyan gondolhatod.
Minek írsz, ha nem értesz hozzá? 40-es helyesen leírta a lehetőségeket. A rá való reakciód teljes mértékben tudománytalan hablaty.
Pl. tavaszi vagy őszi napéjegyenlőségnél a déli sarkkör közelében ha dél van, akkor 100 km-rel arrébb már éjszaka van, azaz nincs árnyék.
"Ezt meg nem is tudom elképzelni, hogyan gondolhatod."
Nem tudom mit nem lehet azon elképzelni, hogy éjfélkor süt a Nap, és árnyékot vet.
*
déli sarkkör közelében helyett déli sark közelében
Lehet hogy valami ausztrál fizikatankönyvből másolták ki a feladatot hozzá nem értők
Sok panasz volt a tankönyvek minőségére
Gyerekek! Egy dolgot tisztázzunk már le a kérdés kapcsán!
Mivel mindenki abba az irányba húzott el: Ti honnan sz*ptátok, hogy dél van amikor Peti azt az árnyékot nézi? Mert a kérdés csak azt állítja, hogy délre mutat.
Az sehol nincs, hogy "délben"...
Dél vagy éjfél lehet, más esetben nem mutathat az árnyék dél fele. Te se értesz hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!