A Hold milyen formában jut eszetekbe előbb? Teli-, vagy kifliholdként?
Figyelt kérdés
2023. júl. 24. 22:26
A kérdező szavazást indított:
Teliholdként.
Kifliholdként.
Változó, is-is.
31 szavazat
1/7 anonim válasza:
Ennek a kérdésnek inkább a "Társadalomtudományok" kategóriában lenne a helye.
A Hold - mint régi szimbólum - általában "sarlós" formában jelenik meg a tudatunkban, de természettudományos kontextusban mindig egy gömbszerű égitestre gondolunk.
2/7 anonim válasza:
Nekem is attol fugg, hogy milyen kontextusban gondolok ra. Ha TT kategoriaban, akkor leginkabb kover, kerek, rucskos, foltos, fenyesen szurkes-vajszinu formaban jelenik meg lelki szemeim elott. Ha meg valami szep almokat vers juttatja eszembe, akkor meg vekony, narancsszinu sarlo, kis bojtos sapkaban.
4/7 anonim válasza:
Amikor először jártam az egyenlítő közelében nagyon megragadott, hogy ott valóban lehet rá csónakként tekinteni, mint ahogyan számos afrikai mesében így is említik. Azóta sokszor ez a kép ugrik be róla.
5/7 anonim válasza:
Én nem fantáziálok a Holdról, hanem nézem. Ha kifli, ha teli...
6/7 anonim válasza:
Teliként gondolok a legtöbbször rá.
7/7 Senior Séf válasza:
Amikor kifliként ragyog, leggyakrabban fel se néz rá az ember, csak konstatálja, hogy ott van, és kész. Teliholdként viszont még a hormonok is meglódulnak; a fiúk fickósabbak, a lányok is jobban hajlanak a romantikára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!