Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kioldódhatott higany az AAA...

Kioldódhatott higany az AAA alkáli elemből?

Figyelt kérdés
Foreo Luna Mini készülékem van (arctisztitó, ami elvileg vízálló, vizes bőrön, víz alatt kell használni). Én 2%-os szalicilsavas arclemosó-krémmel használtam. Észre vettem, hogy a készülék azon része, ahol az elemek voltak, felnyílt, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, használtam tovább kb 1 hétig. Viszont szembe jött egy cikk a Facebookon, hogy vigyázni kell az elemekkel, mert higany lehet benne. Na és akkor itt elkezdtem gondolkozni. Kivettem az elemeket a készülékből (ami amúgy működött), megvizsgáltam és nem láttam rajta repedést. Viszont az egyik elem lapos végén (nem tudom hogy hívják) volt valami kis fehér letörölhető szarvasagancs mintájú vegyület. Az elemre egyébként az volt ráírva, hogy 0,00% higany, kadmium, ólom. Amúgy nem érdekelne a dolog, de van egy 7 hónapos kislányom, akit szoptatok. Szerintetek kerülhetett az ő szervezetébe higany? Párologhatott el higany az elemből? Bocsánat, ha rossz a kérdés, vagy bugyuta, én amúgy angoltanár vagyok, a természettudományok távol állnak tőlem. De aggódom.

2023. júl. 22. 22:53
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

A mai eldobható elemekben szigorúan tilos a higany és egyéb mérgező nehézfémek alkalmazása. Az AAA elemek különösebb környezetterhelés veszélye nélkül eldobhatóak.

Régen is csak a speciális nagyteljesítményű gombelemekhez használtak higanyt, manapság pedig csak egészen speciális területeken (pl. fülprotézis) használhatnak ilyesmit, és az ilyen cellákat vissza kell juttatni a forgalmazókhoz.

2023. júl. 22. 23:01
 2/7 anonim ***** válasza:
79%

A '0.00% higany' melyik reszet nem erted? Vagy valamiert azt hiszed az elem az aktualis higanytartalmat irja, tehat ha most 0%, akkor biztos azert mert korabban volt benne de elparolgott es azert lett 0?!

Nem angoltanar vagy te, hanem hlye, de tenyleg.

2023. júl. 23. 04:00
 3/7 anonim ***** válasza:
42%

#2 (04:00) - már előre elnézést kért a humán műveltségű kérdező a szűklátókörűségéért, ezért talán illik némi toleranciát mutatni vele szemben - ráadásul a gyakori szabályzata is megköveteli ezt a dolgot!

Bármennyire is "bugyuta" a kérdés, azért mégse trollkodik, mint ahogy sokan mások teszik azt a gyakorin. Ő tisztelettel áll a kérdéses témához, ezért adjuk meg neki a fejlődés lehetőségét!

Amúgy a nehézfémek vegyületei nem szoknak átjutni a placentán. Viszont a mindenféle ismeretlen gyom és rovarirtók átjutnak, mely anyagok meglétét nem írják rá a hipermarketes élelmiszarok csomagolásaira.

Van egy ilyen fekete-humoros mondás (sajna tényleg eléggé komoly), hogy hiába szabadulunk meg mi "fejlett" európaiak a nálunk betiltott vegyszerektől úgy, hogy mi azokat gazdasági segélyként olcsón eladjuk a harmadik világba, hamarosan visszakapjuk tőlük - olcsó mezőgazdasági termékek formájában!

2023. júl. 23. 04:55
 4/7 anonim ***** válasza:
#3: bocs, de aki megkerdezi hogy amire az van irva hogy nulla <akarmi> van benne, akkor ugye abbol nem tud az <akarmi> kijonni, az ne takarozzon a human muveltsegevel, mert altalanos iskola also tagozatban mar tanitjak a nulla fogalmat. A 'jaj en bolcsesz vagyok nem ertek az ilyen dolgokhoz' csak egy szanalmas kifogas arra, hogy amugy alapveto szovegertesi es kognitiv hianyossagai vannak.
2023. júl. 23. 17:55
 5/7 anonim ***** válasza:

#4 (17:55) - nézd - én, mint egészséges pénisszel bíró személy teljesen megértelek, de a női-hölgyek sajna már csak ilyenek.

Ha mi felsőbbrendűeknek tartjuk magunkat, akkor viselkedjünk ehhez méltóan - ezért muszáj elviselni az embertársaink gyarlóságát - főleg olyan esetben, amikor van némi önkritikájuk.

A kérdező jelenleg ki van ütve a gyerekezéssel, így nem kell feleslegesen túlreagálni a kognitív kihagyásait!

:-)

2023. júl. 23. 18:08
 6/7 anonim ***** válasza:

"Amúgy a nehézfémek vegyületei nem szoknak átjutni a placentán."

Azta... Tehát a gyerekben semmi nincs a vason túl...

2023. júl. 26. 15:33
 7/7 anonim ***** válasza:
#6 - igen, ahogy írod, nehézfémek csak nyomokban kerülhetnek be a csecsemőbe, még ha az anya akkut mérgezést is szenved.
2023. júl. 26. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!