1/14 anonim válasza:
Mit értesz összeér alatt? A bolygó két ellentétes pontján vannak, messze egymástól. Szóval nem érnek össze
2/14 A kérdező kommentje:
Jah értem. Én azt gondoltam, hogyha (elméleti sikon) felfele indulok, akkor a déli sarkon kötök, ki ha lefele, akkor az északi sarkon, de valahol középen söszérnek, tehát,hogy ugyan oda jutnék ki.
2023. júl. 18. 14:26
3/14 anonim válasza:
A térképek alapján gondoltad így, ha jól sejtem. Azok cdak egy vetületei egy gömbnek, az oldalaknál kell őket összehajtabi, nem a tetejénél/aljánál (és egyébként eléggé torzítanak, az északi sark és a déli sark jóval kisebb a valóságban)
Érdemes egy földgömböt megnézni, talán a google earth is tud ilyet
4/14 anonim válasza:
Hát vannak itt még alternatív térgeometriai elméletek azok számára, kiknek a bibliai laposföld elmélet már túl egyszerű lenne!
:-D
5/14 A kérdező kommentje:
Megértettem már. Igen a földrajzi atlaszból gondoltam, hogy déli sark közepe az északi sark közepe is. De már rájöttem, hogyha elindulok felfele, akkor az északi sarkon jutok el, ha lefeel a déli sarkon, és mégegyszer megkéne tenne,m a Föld másikf elén ezt az utat,hogy egyikből eltudjak jutni a másikba.
2023. júl. 18. 14:45
6/14 anonim válasza:
Jól van - kiröhögtük magunkat - de most az ebédszünet végeztével ezt szépen átkérjük a "Természettudományok"-ból a "Humor" rovatva!
:-)
7/14 anonim válasza:
Teljesen igaza van a kérdezőnek. Ha a két széle egyazon vonal a valóságban, akkor a teteje és alja miért ne lenne egyazon vonal?
9/14 A kérdező kommentje:
Miért kell kinevetni? Komolyan kérdeztem.
2023. júl. 18. 15:25
10/14 anonim válasza:
7
Azért, mert nem úgy működik a vetítés, ami alapján a 2D-s térképet csinálták a 3D-s valóságból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!