Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miben van benne a világűr?

Miben van benne a világűr?

Figyelt kérdés
Úgy gondoltam felteszem ezt a jelentősnek mondható kérdést ugyanis ha az emberek a földön élnek a föld a naprendszerben van és a naprendszer a világűrben úgygondoltam hogy annak is benne kell lennie valamiben...
2008. dec. 31. 10:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
A világegyetemben.
2008. dec. 31. 11:38
 2/12 anonim ***** válasza:
92%

Volt egy hasonló kérdés a világűr végtelenségéről, ugyanis ha végtelen, akkor nem kell benne lennie semmiben :)

Amúgy meg, a világűrök "kívül" nincs tér és idő, így nincs értelme erről beszélni, hogy mi van kívül :)

2008. dec. 31. 12:34
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
A világűr maga az a téridő, amelyik a világunkat alkotja. Azon kívül (közvetlenül) úgy gondoljuk, nincsen semmi.
2008. dec. 31. 16:53
 4/12 anonim ***** válasza:

Volt aki azt mondta, látta:

1.A világűr véges. (oly módon nincs még rajta kívül valami, ahogy most gondolom, hogy gondolod.:) )

2.A világűr abban van, amiből egyes részei hol keletkező, hol pedig elmúló állapotba kerülnek.

A keletkezés és elmúlás okában vannak - ha valahová tenni akarjuk értelmileg.

Ezt csak óvatosan érdemes időnek nevezni, mert az idő fogalmát a keletkezést és elmúlást figyelve alakul ki az emberben.....azaz nem az ok, hanem az eredmény láttán.

De ha éppen a keletkezés és elmúlás - mint eredmény! - felismert világát történelemnek nevezzük....akkor felszabadul az "idő" szó....és azt lehet mondani, hogy a világegyetem az időben van, az okozó értelmében.

Na ezt oszd be valahogy :)))

(én nem látom mindezt...de hátha! :)

Üdv!

2008. dec. 31. 18:17
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem tudni.

Talán egy intergalaktikus kutatólabor...talán semmi.

2008. dec. 31. 19:00
 6/12 anonim válasza:
10%

lehet 1 dobozban, bokor tövében ,lehet minket is figyelnek pl:gondolj bele :mi is megfigyeljük mondjuk az állatokat időjárást mért ne figyelhetnének minket is ?

ötletek még tőlem:terráriumban,egy ufo-ban ,sörösüvegben,űrvécében,mókuslyukban nemtom ...érted ,bármi lehet de kit érdekel ,minek filozófálni az ilyesmin inkább élvezd az itteni életet mert lehet abban a ::::::::-ban szarabb az élet XD

2008. dec. 31. 19:10
 7/12 anonim ***** válasza:
75%
A figyelmedben.
2009. jan. 1. 00:28
 8/12 A kérdező kommentje:
Az első válaszadónak üzenem hogy nem volt nagy bölcsesség akár így is feltehettem volna a kérdést hogy: Miben van benne a világegyetem? Akkor azt írtad volna hogy a világűrbe?
2009. jan. 1. 10:36
 9/12 A kérdező kommentje:
Az a probléma ezzel a kérdéssel kapcsolatba hogy méretbelileg akkora dolgokról beszélünk hogy igazából azt az emberi agy fel sem képes dolgozni. Mint pl ha csak egy tömeget kiejtünk a szánkon: Egy híd súlya 270.000 tonna, már ez is kicsit elképzelhetetlen ahhoz képest hogy a piacon 1kg krumplit kérsz, de én mégis úgy gondolom hogy ha OK-OKOZAT létezik akkor ezzel az erővel mindennek valamibe benne kell lennie.
2009. jan. 1. 10:41
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ki tudhatja... A Man in Black-ben volt egy jelenet, amikor egy macska nyakörvén fityegő gömb alakú medálban volt egy galaxis. Ez elég rendesen elgondolkoztatott akkor engem, arról, hogy a méretnek valójában nincs ilyen szempontból jelentősége, az csak egy fogalom, amit az ember azért talált ki, hogy könnyebben rendszerezhessen, viszonyíthasson dolgokat egymáshoz. Egyetlen vízcsepp egysejtűek sokaságát tartalmazza. Nekik az a világuk, soha nem juthatnak keresztül a határán a felületi feszültség miatt, ráadásul a kintről jövő jeleket(fényt) is eltorzítja a gömbfelület és a víz fénytörése, tehát még ha abban az értelemben is érzékelnének, mint mi, akkor sem a valós képet mutatná a külvilágról a beérkező jel, csak egy torzított arcát.

A híd tömege még hagyján; vannak olyan objektumok, a neutroncsillagok, amelyekből egyetlen cm3 anyag 1 milliárd tonnát nyomna földi gravitáció mellett.

2009. jan. 2. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!