Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az embrió miért megy át...

Az embrió miért megy át minden evolúciós fázison?

Figyelt kérdés

Természetesen nem vagyok szakértője a dolognak és biztos hogy rosszul fogalmaztam, de megpróbálom körül írni mire gondolok:

Amikor az embrió fejlődik és magzat lesz és stb akkor nem azonnal emberszerűen kezd el kinézni hanem különböző ősi jegyeket is felvesz, mint pl kopoltyú vagy farkak, a végtagok állása sem hasonlót először emberre, és a fej forma sem mivel először ilyen hosszúkás állkapocs van mintha valami féle ragadozó lenne., plusz egy csomó olyan jegyet hordoz ami más emlős állatra vagy gyíkra volt jellemző. Nagyon sok felesleges dolog kezd el kifejlődni aztán meg eltűnni, ahelyett hogy sokkal logikusabban mindjárt a végső állapot kezdene kialakulni. Olyan mintha nem a lehető leg optimálisabban használná fel a tápanyagokat a fejlődés során hanem egy csomó ilyen kis mellékvágányon megy keresztül. A koponya is

2023. júl. 11. 12:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ha már az autó gyártás akkor olyan mintha a gyártás közben az első lámpa helyére tennél egy mécses tartót (régen az volt elől lámpa helyett) majd a végén leszereled és rendes lámpát teszel. Vagy a kerekek helyére lovas kocsi kereket teszel de a végén leveszed és felrakod a rendes gumiabroncsot. Értelmetlen lépések sokasága.
2023. júl. 12. 08:55
 12/16 krwkco ***** válasza:
100%

" a végén leszereled és rendes lámpát teszel."

Éppen ez a lényeg. Az evolució semmit nem tud leszerelni és semmilyen kész dolgot nem tud a helyére tenni. Csak folyamatos változtatások lehetségesek.

Tehát ha az egyik terméken mécses van, akkor megjelenhet mellette az elektromosság pl. a táplálék elkábítására. Aztán a véletlen folytn az elektromos vezeték egy kicst elkezd melegedni, ami az állat számára hasznos a hidegben. Addig-addig, amig halványan világítani nem kezd. És akkor a mécses elsorvad, mint világító eszköz, de kiderülhet, hogy megváltozott formával vadsípként működhet.

És ez nem azért történik így, mert ez hatékony. Nem az. Azért zajlanak így a dolgok, mert az evoluciónak nincs ennél jobb módszere, fejlesztési lehetősége.

2023. júl. 12. 09:07
 13/16 A kérdező kommentje:

Attól még értelmetlen hogy az embrio ezen végigmegy ahelyett hogy a leg rövidebb úton kezd el fejlődni a kifejlett egyed felé.

Ez amit mondasz ugyanúgy megvan akkor is ha pl egy még átmeneti faj esetében nem specializálódott annyira az a szerv így érthető hogy az ő emberiojukban is abba az irányba fejlődik ahogyan a kifejlett egyedben is kinéz.(fejletlen). Azt amit én mondok az nem zárja ki az értelmezésem szerint azt amit te állítasz hogy nem új szerv alakul ki hanem a meglévő változik meg. De ettől még az embrió úgy fejlődik mintha egy autoszerelo először nem tudná mit akar össze rakni majd kB felénél mégis rájön hogy mit akar.

2023. júl. 12. 09:37
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"Attól még értelmetlen"

És akkor mi van?

Az evolúciónak nincs értelme. Ott csak feltételek vannak, aminek megfelel az élőlény, vagy nem felel meg.

2023. júl. 12. 09:47
 15/16 A kérdező kommentje:
Ezt nem értettem de az utolsó válaszodból már értem.
2023. júl. 12. 10:13
 16/16 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Ha kicsit részletesebben (de még mindig jócskán az alapoknál maradva) érdekel az evolúció működése akkor tudom ajánlani Zállatorvos sorozatát:

[link]

2023. júl. 12. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!