Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Minden méh egy ember tulajdoná...

Minden méh egy ember tulajdonába lévő kaptárba való?

Figyelt kérdés
Úgy értem természetese matematikailag nem minden méh van valakinek a méhészetén belül de ez kb hogyan oszlik meg? Amik nekem az udvarban a fehér herén vannak naphosszat azok vajon vadak vagy valakinek a méhészetébe tartoznak?
2023. júl. 1. 18:55
1 2
 1/17 Mojjo ***** válasza:
93%
Szóval a kérdés az, hogy léteznek-e vadon élő méhek. Igen, abszolút léteznek.
2023. júl. 1. 19:03
 2/17 A kérdező kommentje:

"Szóval a kérdés az, hogy léteznek-e vadon élő méhek. Igen, abszolút léteznek."

Ezt én is tudom, de ennél egy árnyaltabb kérdést tettem fel, amire viszont nem tudom a választ. De talán megadhatja valaki akinek méhészete van pl és jobban benne van a témában.

2023. júl. 1. 19:22
 3/17 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Nincs méhészetem, de szerintem függ attól is ,hogy egyáltalán valakinek a közeledben van-e. Elvégre nem járják be a világot minden nap.

Na meg a méh amit látsz az olyan faj-e mint amiket méhészeteknél használnak. Léteznek többnyire magányosan élő méhfajok is, nyilván azok nem igazán tartoznak senkihez. Persze ez nem érvényes ha ismered a különböző méheket.

Minden esetre ha csak látsz egy random méht az jó eséllyel vad. Bár akkor sincs semmi dolgod ha valakihez tartozik, amint végzett nálad s úgy ítéli meg akkor visszamegy a kaptárba. Mindegy milyenek örülj nekik. Cuki-hasznos jószágok :)

2023. júl. 1. 19:58
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszi, én örülök nekik. Én nem hinném hogy magányosak mert sokan vannak és egyformák olyan sima egyszerű méheknek néznek ki amik kaptárban vannak, nem azok a nagy szőrös izék amik egyedül mennek. Talán holnap csinálok képet az egyikről, az alapján meg lehet mondani hogy vad-e vagy valakinek a tulajdona?
2023. júl. 1. 20:02
 5/17 anonim válasza:
87%

azért olyan messzire nem mennek el, max 3 kilométerre

szóval ha nincs 3 kilométeres sugarú körben méhészet, akkor valószínűleg vad

2023. júl. 1. 20:39
 6/17 A kérdező kommentje:
Sajnos arról fogalmam sincsen hogy van e a közelben méhészet. De a képet holnap küldöm.
2023. júl. 1. 21:18
 7/17 anonim ***** válasza:
87%
A házi méh vad állománya kipusztult a behurcolt betegségek és élösködők miatt. Jó eséllyel egy közeli kaptárból vannak. A többi faj nem szokott tömegesen meg jelenni, de nem kizárt hogy más faj.
2023. júl. 1. 23:14
 8/17 A kérdező kommentje:
2023. júl. 2. 12:08
 9/17 A kérdező kommentje:
2023. júl. 2. 12:09
 10/17 A kérdező kommentje:
2023. júl. 2. 12:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!