Mi a magyarázata annak, ha magától megmozdul egy tárgy? Akár kétszer is egymás után?
Néhány évvel ezelőtt történt velem még az általánosban, hogy ebédhez készülődtünk. Egy konyhai kocsiról osztogatták ki a frissen elmosott, nedves és még meleg tányérokat.
Kis idővel azután, hogy magam elé tettem a sajátomat, magától elhúzódott legalább 15-20 centit balra. Ezen nagyon meglepődtem, nem is tudtam mire vélni, de nem foglalkoztam vele. Visszahúztam magam elé, majd újra elmozdult kb. ugyanannyit ugyanúgy balra.
Biztos, hogy nem képzelődtem és nem is álmodtam, ez tényleg megtörtént!
Mi lehet ennek a fizikai magyarázata? Vizes volt a tányér és meleg, viszont az asztal sík volt és nem lejtett. Nem lökte meg senki a tányérom, én se értem hozzá.
Nem tudom a magyarázatát, de velem is történtek már ilyen dolgok:
1, Az aztalomnál ültem és egy ceruza alrébbgurult
2, A fésűm az aztalomon volt tőlem kb 30 cm-re és magától leesett (ez persze lehet én voltam de nem hinném mivel nem emlékszek hogy meglökhettem volna)
3, az asztalon volt a telefon és én az ágyon feküdtem és magától elrepült 2m-ert mintha valaki eldobta volna
Nem tudom hogy ez miért volt vagy hogy van e logikus magyarázat.
Az első két alkalomnál egyedül voltam a harmadiknál a tesóm is ott volt
Nálunk ez a huzattól van. Amikor egy hete volt az a nagy vihar, még egy kép is leesett a falról, mert észak-déli irányban nyitva voltak ablakok és ajtók, és elszundítottam a tévé előtt.
És volt egy földrengés, amikor csilingeltek a poharak a szekrényben.
Ja, és az agyvérzésem óta néha leejtek valamit.
A többit a sámányok csinálják.
Lehet az is az oka, hogy amikor magad elé tetted, akkor a kezeddel ellene tartottál és benne lévő mozgási energia (amivel magad felé húztad) immár visszafelé lökte a tányért. Hozzásegíthetett az is, hogy a súlypont azon az oldalon volt, amerre elindult. Emellett rezeghetett a felület is és vizes vagy szappanos (ami rendesen csúszik) is lehetett a tányér legalja. A tányért 2 kézzel foghattad meg, nem a legalján, így tehát ezt nem érezhetted. (És azt hagyjuk, hogy "biztosan jól elmosták". 100-150 tányér, sietni kell, nincs idő, fröcskölni sem akarnak magukra.)
Több oda-vissza ingázás hatására a tárgyak úgymond "megmozdulhatnak". Hidakon tilos katonáknak / hadseregnek egyszerre lépve átvonulni, mert az egyszerre való lépés leszakíthatja a hidat. Ezt legyen szíves valaki tudományosan fogalmazza meg! Erősen az a gyanúm, hogy ez lesz a kulcsa a történetednek, bár a pontos magyarázatra nem fog fény derülni, mert videón nem láthatjuk és nem lehetünk a helyedben, hogy mi mindent lehetett érezni / látni, amit mondjuk nem vettél figyelembe.
Másik oka lehet, hogy a tányér aljához fémet rögzítettek vagy maga a tányér volt olyan egyedi kivitelezésű, hogy mágnesezhető volt és valaki alulról egy erős mágnessel rendesen megtréfált téged. Erre akkora az esély, hogy a béka kiugrik a felkínált levesből. De megvalósítható.
A TÁRGYAK NEM KELNEK ÉLETRE MAGUKTÓL! A TÁRGYAK ÉLETTELENEK, NINCSEN TUDATUK, AKARATUK. FIZIKAI TÖRVÉNYEK IRÁNYÍTJÁK ŐKET, AMIKET VAGY ÉRTÜNK VAGY NEM, VAGY TUDJUK AZ OKÁT VAGY NEM!!! Kivételes esetek tényleg vannak, amikor mágiával vagy más idegen szellemiség által történnek dolgok. De ezeket az ember nem gyakran tapasztalja.
Ha valaki horror filmeket néz vagy démonizáló dolgokat néz vagy démonizáló zenét hallgat, akkor ne lepődjön meg, ha a történteket teljesen máshogy (Hiányosan) érzékeli!
Én is írhatnék egy elképesztő történetet, de néhány perc alatt rájöttem: súlypont + valami berezonálhatta a tárgyat olyan mértékben, amit én 70-80 cm-re mellette ülve nem éreztem.
9-es vagyok. Kiegészítem magam.
A berezonálás több ingázás után is el tudja mozdítani azt a tárgyat, amiről úgy gondoltuk, hogy nem mozog (azaz amiről úgy véltük, hogy nincsen benne mozgási energia). Ez megfigyelhető tény.
A nem a mozgási energiából származó rezgések is hozzásegíthettek ezen jelenség létrejöttének: ütődések: amikor a konyhások az ételt kimerik és a felületre teszik, lépések Sokasága, hangos beszéd (30-50 ember egyszerre) ami korántsem elhanyagolható tényező, bár önmagában nem tud megmozdítani egy tányért se, még kevésbé a tartalmával együtt. Meglökhette valaki a felületet is. Ha nem is tudatosan és erősen, de a lábával, combjával hozzáért (akár 2-en, 3-an is egyszerre) vagy ránehezedett, ezzel lökést adva a felületnek.
Volt egy sorozat a Discovery channel-ön?, ami rejtéjes dolgokkal foglalkozott keresve a tudományos magyarázatokat. Nem tudom már, hogy mi a címe. YouTube-on találtam rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!