Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A gazdag emberek megérdemelten...

A gazdag emberek megérdemelten gazdagok vagy érdemtelenül?

Figyelt kérdés

Ha tisztességtelenül érték el a gazdagságot evolúciós szempontból ők fittebbnek számítanak mint a többi ember?

Hisz magasabb a túlélési és szaporodási esélyük.

2023. jún. 27. 12:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, melyik. Van aki megdolgozott érte keményen, van aki széthazudott mindent érte keményen, van akinek hatalmas mázlija volt, van aki örökölte.

Az első szerintem megérdemli, a többi nem.

2023. jún. 27. 12:29
 2/16 Kólauborkával ***** válasza:
100%
A mázlista és az örökös miért nem érdemel? Én azoktól sem sajnálom. Viszont attól a bizonyostól (hazug), nagyon is.
2023. jún. 27. 13:52
 3/16 anonim ***** válasza:
73%

2

Ez amúgy egy érdekes kérdés. Nem tett érte semmit (vagy alig), és belecsöppent az ölébe, így nem az ő érdeme. Viszont pl. az örökös az kapja valakitől, az a valaki ráruházza, de az érdemet is? Bűnösségnél a bűnt nem ruházzuk tovább, így ezt követve magát az érdemet sem. De ez csak az én fotel gondolkodásom XD

2023. jún. 27. 14:09
 4/16 krwkco ***** válasza:
100%

"evolúciós szempontból ők fittebbnek számítanak mint a többi ember?"

Az számít fittebnek, aki nagyobb számban örökíti tovább a génjeit. Hosszú távon, beleértve az utódok utódait is.

Indulj ki ebből!

2023. jún. 27. 14:09
 5/16 Kólauborkával ***** válasza:
95%

Mondjuk hozzátenném, hogy a szerencsét én “képességnek” tartom. Szerintem az RPG játékok készítöi ezt eltalálták.

Ismerek olyan embert, aki a szerencséjéböl építi életét (nem szerencsejátékos), de olyat is, hogy ha mindig ellene fogasz, sosem fogsz veszteni.

Az örökös meg azért “érdemel”, mert pl., ha én is azért dolgozom, hogy a gyermekeimnek jó legyen, ne szopjanak annyit, mint én, akkor had adjam már nekik tovább életem munkáját. Mondjuk jelenleg nincs, de érted, a lehetöségem legyen már meg, hogy tovább adjam munkám gyümölcsét.

2023. jún. 27. 14:16
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

5

Persze, nem azt mondtam, hogy az öröklést tartom rossznak, de magát az érdemes nem öröklik. Nekik ez kb olyan, hogy ingyen kapnak egy vagyont

2023. jún. 27. 14:20
 7/16 anonim ***** válasza:
18%

A gazdagok intellektuális tevékenysége a jelenleg érvényes társadalmi paradigmák értelmében (a pórnép lehúzása mellett) szinte kizárólag abból áll, hogy akadályozzák az ambiciózus szegényeket a tehetségük érvényesítésében.

Ebből a megfontolásból érdemes kiindulni, amikor valaki valmit el akar érni a pénz világában!

2023. jún. 27. 14:32
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbbször úgy van, hogy a kicsit gazdagok megérdemelten, a nagyon gazdagok érdemtelenül.
2023. jún. 27. 17:44
 9/16 anonim ***** válasza:
Abban az értelembe senki nem érdemli meg, hogy őnnálóan senki nem lesz gazdag. Kell hozzá, a sok milliós társadalom, aki megtermeli azokat a javakat amitől gazdag lesz valaki.
2023. jún. 28. 02:08
 10/16 anonim ***** válasza:

9

Természetesen, az hogy gazdag valaki, társadalomban tudjuk értelmezni

2023. jún. 28. 02:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!