? Aloe vera gél és illóolajok fertőzése
Ugye magában az aloe vera gél és sok illóolaj baktériumölő hatású. Viszont mindennek van ellensége. Lehet, hogy egy készítmény sok-sok baktériummal szemben ellenálló, de vannak más baktérium típusok, amikkel szemben nem ellenállók.
A helyzet a következő: Van több magam által készített krémem* ((ami alumínium tégelyben van, tehát valószínűleg az UV sugárzás nem tesz kárt benne)) és rendszerint mosatlan ujjal** nyúlok bele és kenen magamra a krémet. Így ugye baktériumokat juttatok be a készítményekbe. A kérdésem viszont az, hogy mégis milyen hatása van a készítmény hatóanyagaira nézve? Ez számottevő-e? 2-3 hónap alatt jelentősen megfertőződik-e az egész készítmény?
* Melyeknek céljai: hűsítő, sérülés regeneráló, szúnyogcsípés fájdalom eltűntető
Az egyik krémben 10-nél is többféle illóolaj van, amivel a baktériumölő hatás növekszik.
** Élethelyzetemből fakadóan (amit nem közlök) igen ritkán (ennek a gyakoriságát sem közlöm) mosok kezet.
Azt észreveszed, hogy megromlik a trutymód - na akkor elfertőződött.
Amúgy meg milyen az az élethelyzet, hogy nem tudsz rendszeresen kezet mosni? Nem gondolod, hogy mindenféle kenőcsök helyett inkább egy mosdó beszerzésén kéne törnöd magad?
Feltalálták már a kézfertőtlenítőt. Egyébként nem tudok róla, hogy az illóolajokban kárt tennének a bacik. Max el tudnak benne szaporodni, ahogy írtad. Készíts kis mennyiséget, amit rövid időn belül felhasználsz.
Ja, és én úgy tudom, hogy fém tégelyben nem jó tartani őket.
Megromlani nem romlott meg és az szerintem sose fog bekövetkezni, de a hatékonysága romolhat (szerintem).
Mondjuk járd körbe a világ különböző élethelyzeteit, de ne az átlagos embernél kezd. Azért nem közlöm, mert nem kívánok kérdéseket, sem nem okoskodó megjegyzéseket kapni - mint ahogy tetted "Nem gondolod, hogy mindenféle kenőcsök helyett inkább egy mosdó beszerzésén kéne törnöd magad?", mert vajon nem nyilvánvaló, hogy erre gondolnom kellett volna?
Fel, én pedig felettébb undorodom tőle.
Akkor lehet, hogy az illóolajokban nem tesznek kárt hanem csak az aloe vera gélben?
És akkor az illóolajok teljesen megóvnák az aloe vera gélt a fertőzésektől?
"én úgy tudom, hogy fém tégelyben nem jó tartani őket." - Ennek esetleg tudod / sejted a magyarázatát?
"én úgy tudom, hogy fém tégelyben nem jó tartani őket." - Ennek esetleg tudod / sejted a magyarázatát?
Válasz:
A fémek reaktívak, ezért nedves környezetben könnyen korrodálnak. Ráadásul heterogén katalizátorként könnyen kémiai változásokat idéznek elő a velük érintkező anyagokban.
Ha mindezt még nem tudtad, akkor ne foglalkozz trutymók készítésével, mert még valami károsat hozol össze. A gyakori langyos vízzel való lemosás a legjobb az emberi bőr ápolására!
2-es vagyok, előttem jól leírták a választ.
Amúgy azt nem értem, hogy miért a kézfertőtlenítő az undorító, miért nem a koszos, baktériumoktól hemzsegő krémed? Amúgy én sem szeretem, nagyon szárít, de ha kezet mosni nem szabad/lehet, akkor jobb, mint a semmi.
Az illóolajodnak, kencédnek nem baja lesz, hanem fertőzött lehet. Nem minden illóolaj antibakteriális amúgy, és amelyik az, az sem mind ellen véd, és nem is biztosan 100%-ban.
Szóval koszos kézzel ne nyúlj bele, és csinálj kis mennyiséget.
4-es! Tudtam-tudam...tanították, de csak kevésszer tapasztaltam meg (sónál és talán ecetnél).
5-ös! "Amúgy azt nem értem, hogy miért a kézfertőtlenítő az undorító..." - Olvassál az undorról cikkeket és azonkívül fogadd el, hogy senki sem ugyanúgy érzékel bármit is (megfigyelhető valóság ez), így a dolgokhoz való viszonyulások és reakciók is jelentősen különbözhetnek. Senki se gondolja magát (az ő bármilyen érzékelését) kiinduló pontnak!
"Az illóolajodnak, kencédnek nem baja lesz, hanem fertőzött lehet. Nem minden illóolaj antibakteriális amúgy, és amelyik az, az sem mind ellen véd, és nem is biztosan 100%-ban.
Szóval koszos kézzel ne nyúlj bele" - Értem. Átgondolom majd, hogy hogyan csökkenthetem a belekerülendő kosz mennyiségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!