A fővárosban mekkora különbségek vannak a különböző kerületek hőmérséklete közt?
Pontosan nem tudok mindenröl infot, de én Budaörsön kezdem a napot, Köbánya szélén úgy 3-5fokkal hüvösebb szokott lenni.
Régebben Hűvösvölgybe jártam, a nevéhez hűen ugyan így, 3-5fokkal hidegebb volt, viszont Bp. belvárosban 1-2fokkal melegebb.
Én személyes példám:
Korábban a XI. ker. Bercsényi utcában laktam albiban, ahol az Árkád van, a IV. emeleten, légkondi nélküli lakásban. Nyáron 28-32 fok volt a lakásban, akármit csináltunk, meg lehetett gebedni, éjjel 2-3x zuhanyoztam kánikula idején, hogy tudjak aludni.
1-2 éve költöztünk egy kertvárosi jellegű területre, családi házba a XVII. kerületre. Itt sincsen légkondi, de van kert fákkal, növényekkel, és a környék jellege is hasonló. Nyáron a lakásban soha nem megy följebb a hőmérséklet 25-26 foknál, ami még simán elviselhető, és itt sincsen légkondi.
Ez nem tudom mennyire megbízható, de az időkép szerint Csepel, Újpest és Kelenföld a legmelegebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!