Az egyetemen tanult kémiához milyen matematikai ismeretek szükségesek?
Deriválás, integrálás, valószínűség számítás.
Trigonometria, logaritmus azonosságok, hatvány azonosságok
Elsőkörben a deriválást és integrálást érdemes megtanulni.
Ha érdekel további info, írj rám privátban.
Köszi a válaszokat!
#-1es: Elvileg igen, de én hallottam olyanokat is, hogy csak átrohannak az anyagokon, és aki nem emeltezett matekból, az sokszor csak néz, hogy mi történik.
12:37
Az első éves fizkém talán a leggázosabb úgy hogy még az analízis 1 (deriválás) párhizamosan döcög csak mellette.
Még a mikroökonomia is ott volt, de az nem igazi szakmai tárgy, 0 ráépülése van.
Valahohy nem latom milyen egyetemre mennel? mert nem mindegy allatorvosin, biologusoknak is, agraregyetemeken is van kemia
meg lehetsz vegyesz is
Szoval a kemiahoz ha abbol.felvetelizel akkor a kozepsikolai kemia kell es azok a szamitasok a tobbit megtanitjak az egyetemen.
Ha olyan helyre mesz ahol van kemia es emiatt felsz, akkor ne izgulj ahhoz kb a kozepszintu erettsegi eleg..mert ugyis ott az egyezemen ahogy haladnak elmondjak mutatjak oktatajak ami kell es lesz sok nalad okosabb evfolyamtarsad akikkel leulhetsz tanulni, elmagyarazzak stb.
Szoval nem tudom hova kellene elore tanulnod integralas es derivalast meg ilyeneket mert nekunk ez nagyon nem kellett csak erintolegesen pedig termeszetudomanyi iranyu diplomam van.
Bar ahogy elnezem hogy a szarvas agancsepiteset mar altalanosban tanitjak...:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!