Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi adja az ivóvíz ízét?

Mi adja az ivóvíz ízét?

Figyelt kérdés

Illetve ha laborban csinálnak h2o-t, az iható e?

És ha más bolygón, holdakon találnak vizet, az iható e? Pl az Europa hold vizéből csinálhatnék e málnaszörpöt?

2023. máj. 19. 13:31
 1/6 A kérdező kommentje:

Ez már csak poén, de nem kell vele foglalkozni:

Mit csinál az asztronauta, ha megszomjazik? Űrkutat ás. :)

Az eredeti kérdések tényleg érdekelnek.

2023. máj. 19. 13:33
 2/6 anonim ***** válasza:
95%

Az ízét a benne lévő természetes ásványi anyagok, a szolgáltató által belekevert vegyszerek, és a esetlegesen bele került szennyeződések adják.

Az Európa vizét is ihatod csak nőni fog mégegy fejed ;D

2023. máj. 19. 13:50
 3/6 anonim ***** válasza:
89%

Laborban desztillált víz van, az hosszútávon nem tesz jót, de 1 pohártól nem lenne bajod.

Más égitesten lévő víz: attól függ szerintem, mennyi kozmikus sugárzás éri. Az atomerőművek primer hűtővize is halálos méreg. De az Európa hold mélyebb régióiból származó víz valószínűleg iható lenne, a felszínen lévő már problémásabb.

2023. máj. 19. 14:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A desztillált víztől hosszú távon sem lesz bajod, ha mellette az étkezéssel beviszel mindent, ami kell. Márpedig alapből beviszel, mert az étkezéssel nagyságrendekkel több mennyiségű összetevő kerül be a szervezetbe, mint az ivással. A vízben minimális egyéb öszetevő van a H2O-hoz képest. Ha eszel hozzá egy kolbászos zsemlét már meg van oldva. Ezt kevesen látják át.
2023. máj. 19. 15:40
 5/6 anonim ***** válasza:

A sugárzásnak kitett víz nem lesz feltétlen ihatatlan.

A szennyezés lehet valami oldott radionuklid, amit el tud választani egy megfelelő reverz ozmózisos, vagy desztillációs eljárás.

Vagy erős neutronsugárzástól létrejöhet a szokványostól eltérő izotópos összetételű víz. A deutérium nem olyan nagy baj, de a trícium és a némelyik oxigén izotóp komoly probléma lehet.

De a kozmikus sugárzás nem neutron sugárzás.

2023. máj. 19. 18:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Én pl emlékszek arra, hogy gyerekként jópár napig desztillált vizet ittam, mert minden mást hánytam ki. Nemhogy a teát, de a sima kútvizet is.
2023. máj. 19. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!