Az, hogy az emberi ürülék büdös, csak egy tanult percepció? Egy illúzió?
@8: Miért, te kutya vagy? Vagy újdonság számodra, hogy különböző állatfajok bizonyos dolgokban tökmáshogy viselkednek?
Egyébként fekalofil vagy.
Végletes tévedés az emberi reakciókat szüntelen az állatokéhoz hasonlítani.
Az állat az ürülékével hagy szimat nyomot.
Az ember a bőre illatával, vagy az illatosítókkal.
Belénk van kódolva a büdös, mérgező szagoktól való undor.
A hormonháztartásod, az epeműködésed, stb., külön érzékenységet is okozhatnak. Bizonyos szagoktól (levendula, pl.) fejgörcsöt kapok, szintén az édeskés, a töményen erős szagoktól, illatoktól, bizonyos fűszerek szagától.
Ezek sem tanultak!
Na és sok gyerek miért kóstolja meg az ürülékét?
Csak nem azért, mert nem veleszületett, hanem tanult reflex az azzal szembeni undor? 🤫
@16: A gyerekek a világon mindent meg akarnak enni, mindazonáltal székletet enni még soha egyet sem láttam - pedig nekem is van gyerekem.
Mindenesetre most rákeresve annyit találtam, hogy ritka, abszolút nem tipikus dolog, de ha mégis előfordul, max egy falatot esznek, mert utána elundorodnak tőle.
Ha tanult lenne, nem veleszületett, akkor ez mindennapos, abszolút gyakori jelenség lenne, valamint vígan betolnák az egészet. Szóval siketült a saját álláspontodat megcáfolnod.
Neked csak simán valami kattanásod van. Van ez így, sőt, ennél ezerszer kellemetlenebb és súlyosabb kattanások is vannak, szóval nagy gond nincs. De kár csak azért fullba nyomnod a kretént, hogy jobban érezd magad, amiért téged nem undorít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!