A tengerparti országok területét hogy számolják?
Azért akkora nagy hülyeséget nem ír, ha nem is 100%-os.
Azt kell figyelembe venni, hol húzódik a határ. Az meg soktényezős kérdés, különösen ha egyes országok nem egyeznek meg. De van egy kialakult gyakorlat, informális vagy kodifikált szabály, azt magam sem tudom. De könnyen lehet, hogy ebből a szempontól tökéletes az első magyarázata.
A szlovák-magyar határnak az a szakasza, amelyik a Dunában van, az miszerint alakul? Egy folyamnak is változó a vízszintje, honnan mérjük? Berajzolták térképen, elfogadták. Valakik. Ez van.
Ha a nemzetközi gyakorlat az, hogy a partvonaltól 100 km is az ország része, akkor azt is hozzá kell adni. Ha az árapály közepe, akkor meg az.
Az országok területét kérdezem, amiben nincs benne a tengeri része, szóval távolról se azt kell nézni, hol húzódik a határ.
Nem érdekel a véleményed!
Az országok területét a határvonalak alapján számolják ki. A határvonalakat meg jobbára politikai egyességek alapján jelölik ki.
Ezek tények.
Én úgy értelmeztem a kérdést, hogy a tengerparttól számítva meddig tart egy ország tengerparti felségterülete.
Van-van erre szabály, vagy az is a megállapodás kérdése?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!