Én nem értem a városi méhek miért számítanak? A városban nincs növénytermesztés, a városi méhek el szoltak repülni vidékre?
Hiába pontoztátok le a kettes válaszomat, azt nem a városban természetesen előforduló méhekre értettem - mely a kertvárosokból repül be a betondzsungel közepébe - hanem arra az új keletű őrületre céloztam, amikor pl. egy nagyvárosi korzó melletti tetőre kaptárakat raknak ki, ahonnan a legközelebbi parkos rész is fél kilométerre van.
Pozsonyban például a felújított régi piaccsarnok mellett csináltak ilyesmit, ahol a méhek számára rendkívül megterhelőek a körülmények, és a mindenféle méheket megbolondító kozmetikumokat használó emberekre sem teljesen veszélytelenek.
Gondolom valamilyen félnótás megélhetési közterületes hivatalnok ilyen projekttel igazolta a saját hasznosságát (és a pénz eltapsolását).
#5: A fél kilométer nem probléma a háziméheknek, ők elrepülnek akár öt kilométernyire is. Persze nem olyan kényelmes, mint a kaptár mellett egy-két méterre virágzó mirabolánfa, de vállalható távolság.
A sok kozmetikum viszont nem tesz jót az idegeiknek.
"A városokban lévő díszfákat, vadgesztenyét, a periférián lévő telkek gyümölcsfáit stb mind be kell porozni."
Nézzétek el, nem vagyok biológus, de miért kell egy városi fát beporozni? Gyümölcsfák nincsenek, a fákat nem a méhek szaporítjéák, fát ültetni is tilos, azt csemeteként lehet csak szakembereknek. Akkor mire kell a beporzás? Virágos dízsfát se sokat látok, de ahol van, ott biztos megjelennek a méhek is, de én 30 éve élek itt és nem sok virágos fát látok Budapesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!