Milyen éghajlata van Pécsnek? Milyen növények termesztésére alkalmas ez a térség?
Füge, paradicsom, homoktövis, citromfű, ezekre gondoltam
vagy füge-citromfű
vagy paradicsom- citromfű
vagy paradicsom-homoktövis
vagy füge-homoktövis kombinációban
+ ezekhez esetleg max.5-10 gyümölcsfa
(Egy feladathoz kell, elméleti a kérdés, nem én szeretném ezeket termeszteni.)
Nem tudom milyen feladat ez. Az a legjobb kombináció a legjobb, amiből a legtöbb pénz van.
A kertészeti növények alapvetően öntözést igényelnek. A füge alapból mediterrán növény, tehát kicsit északra van hozzá Pécs, de lehet 10-15 év múlva teljesen normális lesz.
A paradicsom és a homoktövis is szereti a meleget és vizet, de a homoktövis cserje, így nehéz egy helyen termeszteni a paradicsommal.
A citromfű mindent szeret, azt viszont én semmivel nem raknám össze, csak magában termeszteném az eltérő technológia miatt.
Ha van gyümölcsfa is, akkor szerintem azokat raknám össze a homoktövissel ha nagyon muszáj, de a leginkább járható szerintem az, hogy a területen külön biztosítok helyet mindennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!