Jelenleg alkalmas a Duna vize fürdésre? Nem veszélyes?
Attól függ, hol.
"Ha a fővárosban nem is, Budapesthez közel számos olyan hely van, ahol szabad és lehet bemenni a folyóba. Hogy lesz-e változás, a Budapesten és Pest megyében a 2020. évben a nyilvántartott fürdővizek és kijelölt természetes fürdőhelyek listáján, egyelőre nem tudni, a 2021. évre vonatkozó természetes fürdőhelyek kijelölése és a természetes fürdővizek fürdési célú használatának engedélyezési eljárásai jelenleg még folyamatban vannak, amint ez lezárult az engedélyezett fürdőhelyek listáját a Budapest Főváros Kormányhivatala honlapján teszik közzé, tudtuk meg a sajtóosztályától."
És szerinted ki fog itt kimenni neked mintát venni és megvizsgálni a teljes magyarországi szakaszon?
hbm...
Nem veszélyes, ha betartasz néhány szabályt. Közülük pár: jól választod meg a helyet; alkalmanként teszed; közben nem iszod; utána fürödsz tiszta vízben....
Nagyon veszélyes, ha például mozgó hajók közelében teszed; közműcsatorna befolyása mellett teszed; örvényeket keresel; ....
"És szerinted ki fog itt kimenni neked mintát venni és megvizsgálni a teljes magyarországi szakaszon?"
Nem tudom, gondoltam, a természettudományok témakörben van szakember, aki ért hozzá, vagy a vízügynél dolgozik, és tudja, mi az aktuális helyzet. Nem kell megsértődni, ha te nem ilyen vagy, egyszerűen nem kell válaszolni, ha nem tudsz.
"Az állam megtiltotta a fürdést, mert a vízügy szerint veszélyes. Most azt várod, hogy valaki idejöjjön, és szépen kijelentse neked, hogy nem az?"
Forrás? Úgy tudom, Gödnél, Dunaújvárosban a szabadstrandokon fürdenek az emberek. Hol van erre központi közlemény, hogy akkor most lehet vagy nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!