Ilyeneknek kellene elhinnem, hogy a Föld nem lapos?
A gömbölyű Föld hívők sosem tudtak rendesen érvelni, de most az egyikük még egy egyszerű mondatot se volt képes értelmezni. Aztán mikor leírtam ugyanazt más szórendben, akkor kezdte nyomni az akadémiai marhaságot. Ilyeneknek kellene hinnem?
Ekkora balfaszt, még a saját tudományukat se értik a gömbölyűFöld hívők:

Abban hiszel, amiben akarsz!
Még abban is hihetsz, hogy ha eldobsz egy almát, akkor nem fog visszaesni a földre. De akár ki is derítheted, hogy visszaesik-e, ha pl. eldobod. A döntés a te kezedben van a Föld alakjával kapcsolatban is!

7, 10, kérdező, nem kell elhinnetek, saját magatoknak bebizonyíthatjátok. Induljatok el pontosan egyenesen. Ha a Föld lapos, és a mérete nem végtelen, akkor előbb-utóbb elértek a szélére és ott leestek a semmibe. Ha a Föld gömbölyű, akkor egyszer csak visszaértek oda, ahonnan elindultatok. Persze, ha a Föld gömbölyű, akkor sem biztos, hogy visszaértek a kiindulási pontra, ha közben találkoztok néhány barátságos jegesmedvével, azok pedig lerendezik az okos kis buksitokat.
Hallottatok már olyat, hogy valaki a szélén leesett? Egyébként, ha lapos, akkor milyen az alakja és milyen vastag? Nekem aztán mindegy, higgyetek, amit akartok, úgy tűnik, minél több „okos” eszköz van az ember kezében, maga az ember annál butább. Okostelefonotok van, eszetek nincs.

Mert te mi alapján ítélsz meg tudományos kérdéseket, ha nem az alapján, hogy elhiszed az adott témát művelő tudósoknak?

Nem egészen.
A tudomány alapjait megtanultam, ezek egy részét személyesen ellenőriztem. Ezt te is megtehetted volna fizika órákon, stb.
A tudomány egy része összhangban van azzal, amit tanultam, abból következik. Tehát itt inkább azt kell bizonyítani, ha valami mégis másképp van.
Ezen kívül értem a tudomány és a tudós közösség működését, ami abból is áll, hogy minden eredményt nagyon sokan, ellenérdekeltek is ellenőriznek, és azonnal kiderítik a hibákat, mint erre volt is jó pár példa mostanában és régebben is.
Tehát azokon a területeken, amelyeket nem tudok személyesen ellenőrizni, hihetek a tudó közösség EGYÖNTETŰ véleményének, ahol már van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!