Létezik kinetokromatikus anyag?
Ez a távoli galaxis például azért látszik vörösesnek, mert gyors ütemben távolodik tőlünk
Kérdező - szerinted mi a definíciója a kérdéses "kinetokromatikus" anyagnak?
Ha ezt megválaszolod, akkor esélyes az is, hogy rendes válaszokat fogsz kapni a kérdésedre!
:-)
Kinetikus - mozgó
Kronatikus - fél hanglépésekben haladó (nyílván hangsor)
Én ezt minden tudásommal megpróbáltam összetenni és még az anyagot is hozzáadni, de nem lettek belöle Pindúrpandúrok ….pedig mindent megpróbáltam…
2 találat, mindkettő erre a kérdésre mutat. Ez alapján joggal mondható ki, hogy nincs ilyen tudomány által használt fogalom, nincs tudományos definíciója ennek a szónak.
Az angol megfelelője a szónak a kinetochromatic szó lenne. Erre sincs igazán találat: [link]
Nemhogy tudományos publikáció, cikk, tananyag, ismeretterjesztő írás nincs, ami tartalmazná ezt a szót, de még ezoterikus, áltudományos, vagy sci-fi sincs, ami használná, valamiféle jelentéssel ruházná fel a szót.
Maga az egy darabban való mozgás nincs hatással semmilyen anyag szerkezetére, ezért ilyen hatás nem létezhet. Viszont létezhet olyan folyadék, mely megváltoztatja a színét (vagy egyéb optikai) tulajdonságait intenzív szétkeveréskor. Különböző diszperziós és folyadékkristályos halmazállapotú anyagrendszereknél előfordul az ilyesmi.
A folyadékkristályos kijelzők is ilyen elven működnek. A legelső verzióknál a víztiszta és a tejszerű állapot közötti változást használták ki, de a később, a gyakorlatban is elterjedt berendezések a definiált pozíciójú optikai elforgatás és az egyenesen áteresztő állapot között váltanak.
A mechanikai keverést a forgató kristályállapot megszüntetéséhez nagy térerősségű váltakozó irányú elektromos mező erőhatásával érik el. Valószínűleg egy ilyen kijelzőn olvasod most ezt a szöveget is!
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!