Milyen anyag keletkezik NaCl (konyhasó) égésekor?
Figyelt kérdés
Szeretnék itthon konyhasót égetni mert állítólag szép fénye van. Milyen anyag keletketik? Mik az anyag tulajdonságai?2023. ápr. 11. 07:57
1/4 anonim válasza:
A konyhasót levegőn nem tudod elégetni. Összetéveszted a lángfestés jelenségével, amikor a lángba konyhasót szórnak, és annak sárga lesz a nátrium miatt a lángfestése. [A nátriumot lehetne elégetni. A levegőn nátrium oxid keletkezne, mely a levegő pára tartalmával tovább reagálna. Ha a nátriumot klór gázban égeted el, akkor lesz a konyhasó. Nem tudod tovább égetni...]
2/4 anonim válasza:
A konyhasó egy égéstermék. Csak szétbontani lehet elektrolízissel, vagy extrém magas hőmérséklettel.
3/4 anonim válasza:
Elektrolízissel lehet bontani és azt hiszem, hogy kálium-klorid keletkezik belőle (azt hiszem)
4/4 anonim válasza:
#3 vagyok bocsi, a fehérítő + erősen nátriumos só dologra gondoltam. Ott a nátrium helyettesíti a káliumot éés kálium-klorát lesz belőle.
-bocsi, fentebb f*szságot írtam-
KCl + NaClO 3 → NaCl + KClO 3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!