Hogyan tudtuk lefotózni a tejútrendszert?
A Voyager–1 is még csak nemrég hagyta el a Naprendszert (vagy csak közelít a határhoz?), ennek ellenére szép képeink vannak róla pedig benne vagyunk. Mint hozzá nemértő ez olyan nekem mintha telefonnal csinálnék felülnézetből egy képet a házamról és a hozzá tartozó kertről úgy hogy nincs drónom és még létrára álva is max egy részét tudnám lefotózni a területnek.
Félreértés ne essék, nem konteózni akarok, csak kíváncsi vagyok hogyan sikerült. Egy ideje motoszkál bennem a kérdés 😅
Megerősítem még nincs ilyen valós kép!
A csillagászok az általunk belátható részekből a például rádiócsillagászati eszközökkel belátható jóval több csillag térképéből és a szerintük hozzánk hasonló galaxisok képeiből - szerkesztik - varázsolják - stb azokat a képeket amik tulajdonképpen "valószínűsített" ábrázolások.
Azért a hozzánk legközelebbi Androméda spirál galaxisról készítettek lenyűgöző felvételeket.
Ezt érdemes megnézni mert még felfogni is nehéz ezt a látványt ....
https://www.youtube.com/watch?v=udAL48P5NJU
Nézed nézed de csak nehezen fogod fel hogy azok a "fényes pixelek" mind mind komplett naprendszerek...
Tényleg lenyűgöző videó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!