Valahol olvastam hogy a Tejút-rendszer központi magjának rumos-málnás íze van erre mégis hogy következtettek?
A benne levő anyagokból.
De azért ne akarj odamenni. Ezek valószínűleg gázfelhők, és sokkal ritkábbak, mint a földfelszínen levő ködök.
Nyilván nem a fekete lyukról van itt szó, és egyébként is bőven sok minden van körülötte.
Például 10 perces keringési idejű csillagok is.
"Ne higgy el mindent, amit az interneten olvasol."
Kossuth Lajos
"Nyilván nem a fekete lyukról van itt szó, és egyébként is bőven sok minden van körülötte.
Például 10 perces keringési idejű csillagok is."
Én is tudtam, hogy nem a fekete lyukra gondolt. De attól még a galaxisok közepén márpedig fekete lyukak vannak, nem is akármilyenek, hanem szupermasszív fekete lyukak. Azt mondjuk nemtudom, hogy így geometriailag vagy hogy mennyire vannak pont a közepén, vagy nem. De így hétköznapilag a galaxisok közepének hívjuk azt, ahol a szupermasszív fekete lyukak vannak.
De tessék, akkor mégis mi a büdös francnak lenne olyan íze? A fekte lyuk körtül keringő objektumoknak, amik nem érték el az eseményhorizontot?
Emlékeim szerint (mert jó régen volt már ez a cikk) valamilyen csillagködről beszéltek, annak van ilyen íze.
Az meg bőven van ott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!