Biológiából olyan kérdést kaptam: Az emberek miért szeretik a keserű ízt? Nem kaptam rá választ, pedig nagyon érdekelne..
Figyelt kérdés
2023. jan. 18. 23:54
2/9 dq válasza:
Nem kaptál biológiából ilyen kérdést.
3/9 Tevenyereggyarto válasza:
Véletlenül nem siklottál át egy “nem” szócskán a miért után? Annak még értelme is lenne ,hogy miért nem szeretjük.
6/9 anonim válasza:
A keseru iz a mergekhez kapcsolodik es tenyleg nem szeretik. A tonik pl malariagyogyszer volt ill a legcukrosabb udito. A sor keserusege mas jellegu.
7/9 anonim válasza:
Néhány ember azért szereti a keserű dolgokat, mert ők gyengébben vagy nem érzik egy bizonyos anyag keserű ízét, ami előfordul például a kelbimbóban, de más zöldségekben is.
8/9 anonim válasza:
Alapvetően a keserű íz figyelmeztető jel a természetben, hogy a dolog mérgező lehet. A kávéban a sörben stb keserű dolgokban sem az ízét szeretik, sőt különböző ízmódosítókkal elnyomják, hanem az aromáját, az illatát, a fiziológia hatásait stb.
9/9 anonim válasza:
A keserűt gyakran összekeverik az umami-val, az utóbbit pedig azért szeretjük, mert a húsra emlékeztet, ami tápláló.
A keserű amid vegyületekből áll, többnyire kerüljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!